Sorana Cirstea a trecut de primul tur la US Open

727

Jucatoarea romana de tenis Sorana Cirstea, locul 38 WTA, s-a calificat, luni, in turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Cirstea a invins-o, in runda inaugurala, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-2, dupa o ora si 44 de minute, pe Sabine Lisicki (Germania), cap de serie numarul 16 si pozitia 23 in ierarhia mondiala. Partida a fost intrerupta in setul trei, la scorul de 1-0 pentru jucatoarea romana, din cauza ploii, pentru aproximativ doua ore si 15 minute, informeaza site-ul oficial al competitiei.

In turul doi, Sorana Cirstea o va intalni pe Anna Tatisvili (Georgia), locul 73 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-0, de Stephanie Foretz Gacon (Franta), pozitia 86 in clasamentul mondial.

Pentru calificarea in turul doi la US Open, Cirstea va incasa un cec in valoare de 37.000 de dolari si o suta de puncte WTA.

Tot luni, jucatoarea de tenis Alexandra Cadantu, locul 68 WTA, a ratat calificarea in turul doi la US Open, fiind invinsa, in runda inaugurala, cu scorul de 6-0, 6-3, de Aleksandra Wozniak (Canada), pozitia 48 in ierarhia mondiala.

Pentru participarea la US Open, Alexandra Cadantu va incasa un cec in valoare de 23.000 de dolari si cinci puncte WTA.