SPAIMA in Formula 1. Alerta cu BOMBA: un barbat a vrut sa arunce circuitul Abu Dhabi in aer

2571

Un cetatean din Emiratele Arabe Unite, a carui sotie a fost executata pentru uciderea unei americance, a fost acuzat oficial de legaturi cu organizatia Statul Islamic si de planificarea unui atentat impotriva circuitului de Formula 1 de la Abu Dhabi, a anuntat presa locala.

In total, barbatul este vizat de sapte capete de acuzare, intre care si intentia de a plasa bombe pe circuitul de Formula 1, intr-un magazin Ikea de pe insula Yas si in autocarele turistilor straini de la Abu Dhabi, precum si de planificarea unor atacuri impotriva unei baze militare americane in Emirate si impotriva unor inalti responsabili ai federatiei.

Potrivit Gulf News, care ii citeaza pe procurori, el a incercat sa se alature jihadistilor Statului Islamic in Iran, insa nu a reusit acest lucru si a ales sa lucreze in Emirate pentru sustinerea organizatiei teroriste.

Barbatul a respins toate acuzatiile care i s-au adus si s-a plans de faptul ca a fost plasat in izolare timp de sase luni, dupa ce a fost arestat pe 21 noiembrie 2014, a indicat ziarul The National.

sursa: sport.ro