Spania invinsa de Japonia la fotbal la Jocurile Olimpice de la Londra

648

Spaniolii au fost dominati clar de japonezi, care au ratat alte sase ocazii de gol. Ibericii au evoluat inca din minutul 41 cu un jucator in minus, dupa ce Inigo Martinez a fost eliminat direct.

Emotii pentru nationala olimpica a Spaniei dupa doar un singur meci disputat in turneul britanic! Nimeni nu se astepta ca ibericii, principalii favoriti la medalia de aur, sa debuteze cu stangul pe „Hampden Park”, mai ales ca aveau in lot trei dintre jucatorii care au ajutat nationala mare sa castige titlul european in urma cu aproape o luna. Insa in fata unei echipe japoneze care a alergat cu aceeasi intensitate timp de 90 de minute, jucatorii antrenati de Luis Milla nu si-au gasit ritmul, compli­can­du-si situatia intr-una dintre cele mai usoare grupe din turneu.

„Nu se supara nimeni daca se termina 6-0″
Desi i-a avut pe teren pe Jordi Alba, Javi Martinez, Mata sau Adrian, motorul tiki-taka s-a gripat. Acoperind tot terenul, asiaticii au reusit sa strice morisca de pase iberica si au deschis scorul in minutul 34, cand micutul Otsu a reusit sa reia din careul mic in poarta lui De Gea. Ibericii au primit o noua lovitura peste doar sapte minute, Inigo Martinez fiind eliminat in urma unui fault in postura de ultim aparator asupra lui Nagai. Din acest moment, spaniolii nu si-au mai revenit! I-a salvat doar apatia si lipsa de experienta a adversarilor in fata portii, Saito, Nagai si Higashi ratand cu nonsalanta tipica unor jucatori fara meciuri adevarate in picioare din pozitii ideale. „Nu s-ar fi suparat nimeni daca scorul ar fi fost 6-0 pentru japonezi”, a scris ziarul Marca, rezumand in doar cateva cuvinte prestatia slaba a favoritilor in meciul de pe „Hampden Park”.

Spania: De Gea – Montoya, Dominguez, Inigo Martinez, Jordi Alba – Javi Martinez, Koke (81 Tello), Isco (63 Isco) – Mata, Rodrigo, Adrian (56 Herrera)
Japonia: Gonda – Suzuki, Yoshida, H. Sakai (74 G. Sakai), Tokunaga – Kiyotake, Yamaguchi, Higashi, Ogihara (86 Yamamura) – Nagai, Otsu (46 Saito)