Sport EXTREM la Balea Lac: Cei mai tari sportivi din lume vin in Romania!

1305

snowboard-largeO suta de schiori si snowboarderi de pe trei continente, Europa, America si Oceania iau startul vineri in calificarile celei de a 4-a editii a Campionatului National de Freeride (CNF), singurul cotat cu trei stele din Europa de Est, inedita competitie avand loc pe pantele de la peste 2.000 de metri altitudine din Masivul Fagaras, la Balea Lac (judetul Sibiu), unde stratul de zapada masoara 2,68 metri.

Concurentii se vor intrece efectiv sambata, in cel mai faimos loc din Romania pentru practicarea freeridingului, singurul loc cu constructii de gheata, precum Hotelul de Gheata de la noi din tara.

„Fata de editia de anul trecut, in acest an avem un numar dublu de participanti, ceea ce demonstreaza ca acest eveniment ia amploare internationala. Si nivelul participantilor inscrisi este mult mai crescut, noi am fost uimiti cand le-am vazut descrierile. Va fi un nivel foarte ridicat competitional de freeride, poate cel mai ridicat care s-a vazut la noi in tara. Cred ca suntem singurii din partea aceasta a Europei cu trei stele”, a precizat luni, pentru AGERPRES, Radu Lungu, directorul CNF.

La start se vor prezenta si doi romani, Sorin Mircea Parau si Geza Kinda. Printre cei prezenti se numara Neil Williman (Noua Zeelanda, Felix Wiemers (Germania), Hanna Fisher (Austtria), Anja Gardli (Norvegia), Tone Jersin Ansnes (Norvegia), Anna Khankevich (Rusia), Jamie Rizzuto (Canada), Brian Bozack (USA), Armand Camille (Franta), Corentin Leroy (Franta), Mikaela Hollsten (Finlanda), Genevieve King (Noua Zeelanda), Jenny Farrah (USA), Emily Weer (USA), Anna Orlova (Rusia).

Anul acesta evenimentul a fost acceptat in Freeride World Qualifier (FWQ), divizie a Freeride World Tour, cel mai important concurs de freeride din lume. CNF va fi concurs de trei stele in FWQ, participantii vor obtine puncte FWQ iar la sfarsitul sezonului primii cinci la schi si primii trei la snowboard din circuitul FWQ vor avea dreptul de a participa in sezonul 2013 la FWT. De aceea, organizatorii au introdus in acest an, sistemul deschis de inscriere pntru CNF.

Organizatorii CNF au dreptul de a acorda cinci wild-cards pentru inscriere.

Freeride Transylvania, organizatoarea competitiei, este formata din entuziasti ai sporturilor de iarna si s-a format din 1993 in preajma zonei Balea Lac, leaganul schiului si snowboardingului off-piste din Romania. De-a lungul anilor are la activ implicarea in sau realizarea a mai multor proiecte, din care amintim: Balea Freeride Open, Balea Expression Sessions, Parang Carpat-Diem Helli Challenge, White Lines, Descent Mt. Moldoveanu, The Gambler.