Sportivi din 15 tari vor participa la Cupa Mondiala de escalada pe gheata de la Busteni!

852

1ataaSportivi din 15 tari vor participa la c care se va desfasura la baza partiei Kalinderu din statiunea Busteni.

Un numar de 77 de sportivi din Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elvetia, Franta, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina si Romania vor participa, saptamana aceasta, la Cupa Mondiala de Catarare pe Gheata care va avea loc la Busteni, la baza partiei Kalinderu.

Competitia este organizata de Clubul Alpin Roman si Primaria Busteni si se desfasoara sub egida Uniunii Internationale a Asociatiilor de Alpinism.

Concursul are doua probe, de viteza si de dificultate, iar fiecare dintre acestea se desfasoara pe doua categorii, respectiv masculin si feminin. Probele se vor desfasura pe parcursul a patru zile, incepand de miercuri pana sambata, in mai multe etape, respectiv calificari, semifinale si finale.

Competitia se desfasoara pe structuri artificiale de 25 de metri inaltime, acoperite partial cu gheata. Structura pentru proba de dificultate este considerata de unii sportivi de top printre cele mai grele dinlume.

Valoarea totala a premiilor acordate castigatorilor este de 10.000 de euro.

Potrivit organizatorilor, prima etapa a Cupei Mondiale de anul acesta s-a desfasurat in Coreea de Sud, inaintea etapei din Romania, iar urmatoarele etape vor avea loc, dupa etapa din Romania, in Elvetia, Franta, Italia si Rusia.

Sursa: mediafax.ro