Stan vorbeste despre plecarea de la Steaua: M-i s-a impus sa lucrez cu MM. Nu am acceptat

642

Ilie Stan e convins ca oamenii de pe langa Becali reprezinta raul Stelei. Antrenorul Concordiei spune ca nu are nimic de împartit cu Reghecampf.

Ai plecat tu sau ai fost demis de la Steaua?
Vreau sa fie clar un lucru: nu am fost dat afara! Eu am decis sa plec. Se umpluse paharul dupa meciul cu Gaz Metan (n.r. 0-0) si am considerat ca e mai bine asa.

Cum a fost prima noapte dupa despartirea de Steaua?
Dificila. M-au sunat cei din galerie si mi-au cerut sa ma întorc. Le-am spus ca nu mai pot lucra în acele conditii si ca e mai bine asa. Eu pot mai mult decat am aratat la Steaua, dar nu am avut timp. Nu m-am dus la Steaua pentru CV.

Din conducere nu te-a sunat nimeni?
Doar Gigi Becali. A încercat sa ma faca sa ma razgandesc. În rest, nu m-a cautat nimeni. Doar jucatorii m-au sunat. Primii au fost chiar fratii Costea, care mi-au spus ca regreta enorm despartirea de mine.

Ce ai facut în prima zi dupa demisie?
Am stat acasa. Oricum, ma felicit ca nu am mers în Ghencea în acea zi. Daca o faceam, cred ca nu mai renuntam la functia de antrenor al Stelei. Sunt sigur ca m-as fi razgandit.

„N-am fost ajutat de conducere cu Twente”

Ai reveni la Steaua?
Nu. Nu mai vreau sa revin la Steaua.

Ce ti-a lipsit ca sa reusesti la Steaua?
La început, conditiile de antrenament. Apoi, cel mai mult mi-a lipsit sprijinul conducerii. Si voi spune doar atat. În iarna, cand trebuia sa pregatim ca la carte dubla cu Twente, nu am avut parte de ajutorul de care aveam nevoie. Si asta a fost decisiv pana la urma.

De ce nu s-au adaptat fratii Costea la Steaua?
La Craiova ei erau sefi în vestiar. Faceau ce voiau acolo, iar cand au venit la Steaua, situatia s-a schimbat radical. Nu mai puteau da ordine, au trebuit sa se supuna unor reguli, iar asta nu le-a picat deloc bine.

Exista o rivalitate între tine si Reghecampf?
Nu. Nu am nimic de împartit cu el si chiar îi doresc mult succes la Steaua.

Dar Muzac, de ce nu mai e la Chiajna?
Muzac e un jucator care nu se încadreaza în planurile mele tactice si am decis ca e mai bine sa-i dau drumul. Are 26 de ani si, la aceasta varsta, îl blocam daca-l tineam pe banca.

„Ma bucur ca încep campionatul cu Steaua!”

Fiul tau, Andrei, de ce nu mai e la Steaua?
Pentru ca nu a mai fost dorit acolo. Trebuia sa i se faca un contract si cum acest lucru nu s-a întamplat, a plecat. Nu cred ca a fost vorba de vreo razbunare.

Kapetanos a spus recent ca „atata timp cat Gigi Becali e la club, Steaua nu va mai castiga titlul”?
Nu Gigi Becali e problema la Steaua, ci oamenii care-l înconjoara. Aici greseste grav patronul Stelei! Tine prea multi oameni pe langa el si asculta tot ce spun acestia. Si-am sa va dau un exemplu. La un moment dat, o persoana din conducere mi-a impus sa lucrez cu MM. Nu puteam accepta asa ceva, iar ce a urmat stie toata lumea.

Chiajna a terminat sezonul trecut pe locul 9. Crezi ca poti realiza mai mult?
Pentru asta am venit la Concordia. Obiectivul meu este clasarea pe locurile 1-10. Am toate conditiile pentru a realiza ceea ce mi-am propus.

Cum vezi meciul de luni?
Va fi un meci tare, între doua echipe bune. Ma bucur ca începem campionatul cu Steaua si ca vom scapa de acest meci. Dar pot sa va asigur ca Chiajna va face totul pentru a nu pierde cu luni.

Cum crezi ca te vor primi fanii Stelei?
Sunt sigur ca suporterii ma vor primi cu caldura. Eu cred ca am facut destule lucruri bune la Steaua în perioada petrecuta acolo.

Nu Gigi Becali e problema la Steaua, ci oamenii care îl înconjoara. Aici greseste grav patronul! Tine prea multi oameni pe langa el si asculta tot ce spun acestia
Ilie Stan, antrenor Concordia Chiajna

Eu am decis sa plec de la Steaua. Se umpluse paharul dupa meciul cu Gaz Metan (n.r. – 0-0)
Ilie Stan , antrenor Concordia Chiajna

sursa: prosport.ro