Steaua nu risca nimic in cazul unei condamnari a lui Becali in dosarul „Valiza”

1044

GEORGE BECALI_Dumitru Dragomir a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca FC Steaua nu risca vreo sanctiune pe plan intern in cazul in care finantatorului clubului, Gigi Becali, va fi condamnat pentru coruptie, in dosarul „Valiza”.

„Din punct de vedere al regulamentelor sportive romanesti, Steaua nu pateste nimic. Ca sa fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz incheiat. A fost judecat o data. Dupa vechiul regulament cazul a ramas la comisiile Ligii sa se decida dupa ce se termina dosarul penal. Iar in regulamentul vechi, care trebuie sa se aplice, scrie ca au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua in Liga a II-a? Pai Becali nici nu era in acte. A, ca facea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur ca da”, a declarat Dragomir.

Intrebat daca Steaua ar putea fi suspendata de UEFA din cupele europene, seful LPF a raspuns: „Nu stiu ce verdict va da UEFA in acest caz. Nu am cunostinta cum judeca UEFA”.

Dragomir nu vede nicio asemanare intra cazul clubului turc Fenerbahce Istanbul, exclus din Liga Campionilor, dupa ce oficialii gruparii au fost gasiti vinovati de coruptie, si cel al Stelei.

Referindu-se tot la dosarul „Valiza”, Dumitru Dragomir a reafirmat faptul ca il considera nevinovat pe selectionerul Victor Piturca: „Ar fi ultima sa fie condamnat Piturca. Eu sunt mie la suta sigur ca Piturca nu e vinovat.”

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a judecat recursul dosarului „Valiza” va da marti o decizie definitiva in acest caz, dupa ce trei magistrati ai aceleiasi instante au hotarat, acum un an, achitarea inculpatilor printre care Gigi Becali si Victor Piturca.

Procurorul DNA a cerut completului de cinci judecatori condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de inchisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piturca, Teia Sponte si Radu Marino, la cate doi ani cu suspendare.