Steaua risca EXCLUDEREA din Europa! Scenariul care ar aduce „CUTREMURUL” in Ghencea!

1005

Steaua a primit in iunie 2013 un avertisment clar de la UEFA, ca urmare a condamnarii lui Gigi Becali in dosarul „Valiza”, un an de excludere cu suspendare, iar la urmatorul caz similar pedeapsa se va activa pentru urmatorii 5 ani.

„FC Steaua Bucuresti nu va putea evolua in vreo cupa europeana in care se va califica. Sanctiunea este suspendata pentru o perioada de proba de cinci ani”, anunta atunci UEFA.

Acum, dupa ce managerul campioanei Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in dosarul „Transferurilor”, oficialii de la UEFA au declarat ca vor analiza aceasta noua situatie creata de condamnarea managerului Stelei, chiar daca Stoica a ajuns dupa gratii pentru un caz din perioada in care era presedintele Otelului Galati.

Organismul european a aratat deja in toamna, in cazurile Fenerbahce si Metalist Harkov, ca nu glumeste cu astfel de chestiuni, excluzand cele doua cluburti din cupele europene pentru doua sezoane.

Dincolo de acest risc, Steaua este afectata si de faptul ca nu mai putin de opt din jucatorii sai au ramas fara impresar, odata cu trimiterea la inchisoare a fratilor Ioan si Victor Becali (Alexandru Chipciu, Cristian Tanase, Florin Gardos, Mihai Pintilii, Gabriel Iancu, Ionut Neagu, Alexandru Tarnovan). Mai mult, faptul ca cei doi au disparut „din peisaj” afecteaza afacerile clubului din Ghencea care, prin intermediul celor doi agenti extrem de cunoscuti si de influenti la nivel european, a obtinut peste 15 milioane de euro, din vanzarile lui Bogdan Stancu, Vlad Chiriches sau Raul Rusescu, printre altii.

Sursa: rtv.net