Strainii ELOGIAZA performanta ISTORICA a Romaniei. Neagu V.S. 15.000 de danezi

1201

Publicatile straine elogiaza performanta istorica a Romaniei, la Mondialul de handbal feminin.

„N.E.A.G.U: Romancele castiga o batalie epica impotriva a 15 mii de danezi”, scrie Planet Handball in aceasta dimineata. Publicatiile de specialitate de pe continent vorbesc despre victoria dramatica a Romaniei in fata tarii gazda a Mondialului.

Romania a obtinut o victorie si o calificare de senzatie in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, dupa ce a invins cu 31-30 (dupa doua reprize de prelungiri) tara gazda, Danemarca.

Nationala condusa de Ryde si Buceschi a avut in Cristina Neagu o jucatoare senzationala, aceasta marcand 15 din cele 31 de goluri. Alaturi de aceasta, portarita Paula Ungureanu, care a facut minuni in poarta, dar si Mica Bradeanu, Oana Manea ori Eliza Buceschi, care s-au batut ca niste tigroaice, au contribuit la victoria Romaniei.

A fost una dintre cele mai mari drame ale turneului final. Asta spun publicatiile de specialitate despre eliminarea Danemarcei, dar si despre accederea Romaniei intre primele 4 nationale ale lumii.

„A fost una dintre cele mai mari drame de la acest turneu. Meciul af ost decis in chiar ultima secunda, dupa golul Adei Nechita. Dar colega ei, Cristina Neagu, a fost cea care a furat toate privirile in sala Jyske Bank Boxen, care a fost arhiplina. Antrenorul danez, Klavs Bruun Jorgensen, a incercat sa foloaseasca toate trucurile pentru a o opri pe Neagu, dar nu a avut cum s-o impiedice pe romanca sa aiba o evolutie de clasa mondiala”, a scris site-ul oficial al turneului final.

„Ultima semifinala de la Campionatul Mondial de handbal s-a dovedit a fi o adevarata drama. Dupa un meci cu suisuri si coborasuri pentru ambele formatii, duelul dintre Romania si Danemarca a fost decis in ultima secunda a prelungirilor, cand Ada Nechita a marcat golul victoriei, eliminandu-i astfel pe eroii locali danezi”, scrie si handball-world.com

„N.E.A.G.U: Romancele castiga o batalie epica impotriva a 15.000 de danezi. Romania este ultima echipa calificata in semifinalele Mondialului. Ada Nechita a marcat un gol istoric pentru echipa sa in ultima secunda a prelungirlor meciului cu Danaemarca. Romancele au fost conduse de fanstastica, absolut uimitoarea, Cristina Neagu, care a marcat 15 goluri”, noteaza si Planet Handball.

De cealalta parte, site-urile daneze deplang eliminarea nationalei lui Bruun Jorgensen.

„Danemarca iese de la Campionatul Mondial dupa o adevarata drama. Intr-un sfert de finala agonizand, ajuns in prelungiri si decis in ultima secunda, Romania a scos Danemarca cu 31-30. Victoria romancelor s-a datorat, nu in mica masura, genialului pur al Cristinei Neagu, care a marcat 15 goluri”, a scris site-ul Federatiei Daneze de fotbal.

„Visul de medalii s-a spulberat. A fost ca o poveste de adormit copiii cu un final teribil pentru noi. O poveste care a facut 12 fete daneze si 12.000 de spectatori sa planga in hohote”, a scris si sport.tv2.dk.

 sursa: sport.ro