Sud-americanii CUCERESC Statele Unite ale Americii: Copa America SE VA DESFASURA in SUA!

951

Confederatia Sud-americana de Fotbal (Conmebol) a anuntat, joi, ca editia din 2016 a Copei America va fi organizat de Statele Unite ale Americii, dar Federatia Americana si conducatori ai Concacaf au spus ca anuntul este prematur.

Pentru a sarbatori 100 de ani, Conmebol a decis organizarea unui turneu, intre cele doua editii oficiale ale Copei America din 2015 si 2019. Editia speciala din 2016 ar urma sa reuneasca cele zece echipe din America de Sud, Mexic, SUA si alte patru reprezentative din zona Concacaf (America de Nord, Centrala si Caraibe).

„Pentru a celebra un secol de existenta, Conmebol, presedintii de federatii si membrii Comitetului Executiv au decis organizarea unui turneu in Statele Unite ale Americii, in iulie 2016”, se arata in comunicatul Conmebol.

In schimb, Concacaf si Federatia Americana au mentionat ca inca nu s-au stabilit toate detaliile. „Chiar daca pentru echipele din zona Concacaf si pentru suporteri ar fi o experienta formidabila participarea la Copa America din 2016, trebuie spus ca mai sunt detalii de pus la punct. Intentia exista, dar este cale lunga pana la oficializare”, a declarat Enrique Sanz, secretarul general al Concacaf.

„Ideea unui turneu centenar cu cele mai bune echipe de pe continet este realmente interesanta, dar noi inca nu ne-am dat acordul. Mai sunt lucruri de pus la punct alaturi de cei din Conmebol”, a spus Sunil Gulati, presedintele Federatiei Americane.

Conmebol a mai anuntat ca formatiile Japoniei si Mexicului au fost invitate sa participe la Copa America din 2015, care va avea loc in Chile.