”Sunt echipe de top in Liga I care nu vor lua licenta”

1123

1.FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ 3-2,LIGA 1 (25.08.2012)Dumitru Dragomir a declarat, marti, ca sunt cluburi de top care nu vor lua licenta si a precizat ca e posibil ca Liga I sa se dispute in format play-off cu 14 echipe din sezonul viitor, in ciuda deciziei de luni a Comitetului Executiv privind sistemul cu 18 formatii.

„Trebuie sa spun pentru ca ma roade pe suflet… am stabilit 18 echipe pentru Liga I. Dar cu o discutie in prealabil in Comitetul Executiv ca, daca raman doar 14 atunci, sa nu stricam programul televiziunilor si sa facem play-off si play-out. Ieri s-a discutat oficial acest lucru in Comitetul Executiv. Si asta pentru ca sunt echipe care cred ca nu vor lua licenta, echipe de top”, a spus Dragomir.

El a adaugat ca unele cluburi au probleme deoarece au luat bani in avans de la banci avand ca garantie sumele din drepturile TV, dand ca exemplu FC Dinamo. „Si s-a mai intamplat ceva, cluburile au luat bani in avans. Cu noi, Liga, garantie, cluburile au luat bani in avans de la banci. Si nici nu mai am cum sa ii ajut. Pentru ca mai garantam si mai luau niste bani ca sa isi achite datoriile, dar ei banii i-au luat in avans. Inclusiv Dinamo a luat bani in avans de la banca”, a explicat presedintele LPF.

Dragomir sustine ca in ciuda faptului ca se afla in insolventa, gruparea FC Rapid este „aranjata din punct de vedere juridic” in comparatie cu alte cluburi. „Rapid nu a luat bani in avans, cei de la Rapid si-au facut bine treaba. Dintre toti, Rapid s-a aranjat din punct de vedere juridic. Dinamo nu e aranjata deocamdata si mai sunt si altele, vreo 3-4 echipe”, a precizat Dragomir.

Oficialul LPF este de parere ca FRF a luat o hotarare buna eliminand licenta pentru cluburile din Liga a II-a. El a anuntat ca federatiile sportive vor avea o intalnire cu membrii Guvernului la 28 martie. „Faptul ca s-a oprit licentierea la Liga a II-a e un lucru foarte bun. Pentru ca intervin si alte lucruri acum, comunitatile locale nu vor mai putea sa sprijine sportul. Trebuie facut ceva neaparat la nivelul Guvernului. Am inteles ca pe 28 martie e o intalnire cu toata lumea la Guvern, cu noi de la fotbal, cu toate sporturile, cu sindicatele. Si acolo o sa ne spunem pasul, pentru ca sportul romanesc e intr-un mare declin. Avalansa asta nu o poate opri nimeni decat prin facilitati de la cel mai inalt nivel. Facilitati asa cum sportul beneficiaza in toata lumea”, a mai spus Dragomir.