Suntem MARI la MINIfotbal! Romania este pentru a sasea oara consecutiv CAMPIOANA EUROPEANA. A DISTRUS tara GAZDA in FINALA

547

Nationala de minifotbal a Romaniei bate record dupa record la Campionatul European: a cucerit, sambata, al saselea sau titlu consecutiv de campioana europeana, dupa ce a invins Croatia cu scorul de 5-1 (2-0), in finala miniEURO 2015 de la Vrsar (Croatia).

Echipa antrenata de Dan Cojocaru s-a impus prin golurile marcate de Adrian Calugareanu (1), Mircea Popa (14, 30), Gabriel Tanase (32) si Radu Burciu (34), respectiv Tin Prpic (33). Ultimele doua goluri ale tricolorilor au venit dupa ce croatii si-au scos portarul si au introdus un jucator de camp. Portarul Bogdan Radulescu a fost unul dintre artizanii succesului Romaniei la competitia din Croatia.

Jucatorii romani au fost premiati de catre Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, dar si al Federatiei Europene de Minifotbal.

Bosniacul Marko Vujica a primit trofeul de golgheter al competitiei, in vreme ce croatul Zoran Lukavecki a fost declarat cel mai bun jucator al turneului.

Romania a jucat sapte partide la Vrsar, inregistrand rezultatele: 1-0 cu Scotia, 2-0 cu Serbia si 3-0 cu Bulgaria, in grupa, 2-0 cu Israel in optimi, 4-1 cu Slovenia in sferturi, 1-1 (2-1 la loviturile de departajare) cu Cehia in semifinale, 5-1 cu Croatia in finala, ultimele trei partide avand loc sambata.

Romania a castigat toate cele sase editii de pana acum ale Campionatului European de minifotbal: 2010 – in Slovacia, 2011 – in Romania, 2012 – in Republica Moldova, 2013 – in Grecia, 2014 – in Muntenegru, 2015 – in Croatia. Romania a mai invins Croatia in finala editiei din 2013, cu 2-0.

Lotul echipei Romaniei pentru miniEURO 2015 a fost format din Bogdanel Radulescu, Vlad Ghete, Robert Jigum – portari, Bogdanel Moisi, Costin Pusca, Mircea Popa, Ionut Marian, Sebastian Vasile, Stelian Slabu, Nicolae Constandana – fundasi, Ciprian Bucovanu, Ciprian Ursu, Cristian Iordan, Florin Sabou, Gabriel Tanase, Radu Burciu, Razvan Radu – mijlocasi, Ciprian Brighiu, Adrian Calugareanu, Cosmin Gabriel Craciun – atacanti.

sursa: digisport.ro

Sursa foto: emfminieuro.com