Suplimentele cu vitamine pot reduce performantele sportive in timpul antrenamentului!

36326

1pieteSuplimentele cu vitamine ar putea reduce performantele sportive in timpul antrenamentului, potrivit cercetatorilor norvegieni.

Cercetatorii norvegieni de la Scoala de stiinte ale sportului din Oslo au afirmat intr-un studiu, publicat in The Journal of Physiology, ca sportivii ar trebui sa utilizeze cu prudenta suplimentele cu vitamina C si E, deoarece acestea ar putea diminua reactia muschilor la exercitiile fizice, potrivit bbc.co.uk.

Pe parcursul unui test cu durata de 11 saptamani, 54 de participanti au primit zilnic fie 1.000 de miligrame de vitamina C, pe langa 235 de miligrame de vitamina E sau o pastila placebo, participand la antrenamente de patru ori pe saptamana.

Desi nu au existat diferente in ceea ce priveste performantele atletilor, in timpul testului de alergare pe o distanta de 20 de metri, analiza mostrelor de sange si biopsia tesuturilor au semnalat diferente la nivel muscular inainte si dupa administrarea suplimentelor cu vitamine.

Fiecare celula musculara contine o multitudine de mitocondrii, care asigura energia la nivel muscular. In urma administrarii suplimentelor, s-a constatat o scadere a productiei de mitocondrii suplimentare, care sa faca fata solicitarii musculare mai mari, presupusa de activitatea fizica.

„Rezultatele noastre arata ca suplimentele cu vitamina C si E au incetinit cresterea nivelului proteinelor mitocondriale, indusa de antrenamentul de rezistenta, acestea fiind necesare imbunatatirii rezistentei la efort a musculaturii. Conform cercetarilor noastre, suplimentele cu vitamina C si E, luate in doze mari, ar trebui utilizate cu prudenta, mai ales daca organismul este supus unor antrenamente de rezistenta”, a declarat Goran Paulsen, unul dintre cercetatori.

Sursa: mediafax.ro