Suporterii olteni au prostestat și la amicalul Elveția – România

476

În urmă cu patru ani, la Euro, românii inundau stadioanele din „Ţara Cantoanelor”. Acum, pentru primul amical al naţionalei din această vară, au venit circa o sută de fani, majoritatea din ţările vecine. Unul dintre suporterii Craiovei a intrat pe teren în minutul 5 al meciului, spre surprinderea stewarzilor elveţieni.

„La Euro nu mai aveai loc de români. Acum, toată ziua am căutat să dau de un românaş prin Lucerna şi n-am găsit pe nimeni”, spune dezamăgit un bărbat pe la vreo 40 de ani cu tricolorul în mână. A venit din Germania, de undeva de lângă Stuttgart, împreună cu băiatul său: „Am plecat din ţară imediat după Revoluţie. Să ştii că am jucat şi eu fotbal, la Stuttgart Kickers”, explică mândru. Accentul său de ardelean nu arată însă cele două decenii petrecute printre străini: „Eram la Gaz Metan, am fost coleg cu Cristi Pustai, dar am plecat când am avut ocazia. M-au ţinut picioarele până pe la 33 de ani”. Ca el au mai fost la Lucerna doar vreo sută de fani ai tricolorilor, undeva în dreapta porţii pe care a apărat-o Lobonţ în prima parte.

„Valerică, de ce-ai plecat?”

În minutul 5 al meciului de pe Swisspor Arena, unul dintre fanii Craiovei veniţi special în Elveţia pentru a continua protestul împotriva FRF şi LPF a reuşit să intre pe teren. Forţele de ordine au părut surprinse de apariţia acestuia pe suprafaţa de joc, iar ultrasul care purta pe tricou mesajul „Justice for Craiova” a putut sta mai bine de un minut pe gazon. Întâi a bătut palma cu Florescu, apoi s-a îndreptat către olteanul Găman. În cele din urmă, forţele de ordine ale stadionului l-au scos pe suporterul Craiovei din stadion. Ceva mai târziu, în minutul 23, câţiva fani au afişat un banner cu mesajul „FRF+LPF=MAFIA”. Tot atunci, din galerie românilor s-a auzit „Mitică la brutărie!”.

sursa: prosport.ro