Tadici despre prestatia Romaniei la europene: A fost un prim-pas al reconstructiei!

990

Gheorghe-Tadici_x-600x400Antrenorul nationalei feminine, Gheorghe Tadici, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca parcursul echipei la CE din Serbia, unde a ocupat locul 10, este doar primul pas din reconstructia reprezentativei.

Nationala Romaniei a parasit Novi Sad vineri dimineata, iar la ora transmiterii acestei stiri se afla aproape de Zrenjanin, in drum spre Timisoara. De acolo, fiecare jucatoare va pleca la clubul sau, exceptie facand Ionela Stanca, ce a parasit Serbia cu avionul spre Franta, unde se afla familia sa. Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat ca nu este suparat de locul 10 ocupat de Romania la CE din Serbia si a explicat: „O sa analizam la rece fiecare joc, tot parcursul Romaniei. O sa solicit si parerea Comisiei Tehnice din FRH, apoi tragem linie, adunam-scadem si tragem concluzii. Acum e prematur sa facem asta, la cald, ar putea fi concluzii pripite. Sa treaca sarbatorile de iarna, iar prin ianuarie vom avea timp de analize si strategii viitoare”.

Tehnicianul ardelean s-a aratat insa multumit de cateva aspecte din meciul de joi seara, cu Germania (23-25). „S-a demonstrat in jocul cu Germania ca sunt cateva jucatoare cu potential, are au reusit sa intoarca totul in repriza secunda, pe care am castigat-o. Au potential pentru viitor, iar acesta e un lucru pozitiv. Germania avea nevoie de multe goluri, pentru a incheia pe locul 3, dar nu a putut obtine asta”, a spus Tadici, care a mai completat: „Cat despre tot lotul Romaniei, selectia facuta…. pot spune si asa: dupa razboi, multi viteji se-arata. Acest Campionat European a fost un prim-pas al reconstructiei, nu am avut un obiectiv de clasare pe un loc anume. Reconstructia treptata a fost si optiunea Comisiei Tehnice si a federatiei si dau exemplul Rusiei. Au adus jucatoare noi in echipa, dar le-au pastrat pe Sidorova, Postnova, Khmyrova, vreo 4-5 jucatoare cu experienta. Revenind la aceste Europene, cred ca important este ca din lectiile oferite de viata si de competitie sa invatam. Dar si sa nu uitam ca echipa noastra nu era cea cu care am mers sa castigam titlul european, iar unele adversare au inceput o strategie in urma cu vreo 5 ani. Sigur ca nu e nimeni bucuros de cum am incheiat, dar sunt si alte exemple, cum ar fi Franta, care avea obiectiv de a cuceri medalia de aur si a terminat pe locul 9 sau Spania, bronzul olimpic de la Londra, care a incheiat pe 11. Pe viitor, o sa imprumutam si noi de la altii strategii, daca se va dori, iar daca nu…. vom merge asa la intamplare, ceea ce nu ar fi bine deloc”, a incheiat antrenorul Tadici.

Nationala de handbal feminin a Romaniei a incheiat, joi, participarea la CE din Serbia, pe locul 10, cu un bilant de doua victorii, un egal si trei infrangeri, dupa ce in 2010 cucerea medalia de bronz.