Tecau s-a calificat in finala de dublu de la Wimbledon

954

Perechea Horia Tecau si Robert Lindstedt sunt la o victorie de o performanta istorica la Wimbledon. Cei doi s-au calificat ieri in cea de-a treia finala consecutiva pe iarba verde, dupa ce si-au luat revansa in fata cuplului Jurgen Melzer/Philipp Petzschner, cu 6-4, 6-7 (10-12), 6-4, 6-3.

Cei doi sunt marii favoriti ai finalei dupa ce principalii lor adversari, fratii Bryan s-au oprit in semifinale.

Horia Tecau si Robert Lindstedt au scapat de complexul Melzer/Petzschner. Cuplul austro-german care ii invingea pe cei doi atat in finala din 2010 a turneului de la All England Club, cat si anul trecut la Turneul Campionilor nu a avut solutii pentru a combate jocul bun al binomului romano-suedez. Cu Tecau in zi de gratie la serviciu si cu Lindstedt scotand din maneca retururi impatabile, ajutati de un joc solid si precis in care au speculat perfect toate nesincronizarile adversarilor cei doi au format o echipa perfecta care si-a aparat pana la ultima minge sansa de a prinde finala.
Mai mult, ei au cale deschisa spre trofeu, dupa ce principalii favoriti, fratii Bob si Mike Bryan au fost eliminati, suprinzator, in semifinale de o pereche posesoare a unui wild-card, Jonathan Marray/ Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca), care s-au impus cu 6-4, 7-6 (11/9), 6-7(4/7), 7-6 (7/5).