Tess Rally Romtelecom deschide sezonul in Campionatul National!

1108

RALIUL BRASOVULUI deschide sezonul in Campionatul National! 1Raliul Brasovului, cea mai longeviva competitie rutiera din tara deschide un nou sezon in Campionatul National de Raliuri Dunlop, purtand numele de Tess Rally Romtelecom.

Competitia se va desfasura in perioada 20-22 martie.

In itinerarul Tess Rally Romtelecom se regasesc probele speciale celebre, Poiana, Paraul Rece si Babarunca, proba regina de 27 de km care trece in judetul Prahova, dar si revenirea superspecialei din centrul Brasovului, un succes la fiecare includere a sa in programul competitional, se precizeaza intr-un comunicat transmis de organizatorii competitiei, Clubul Sportiv Auto Blic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Serviciului Politiei Rutiere Brasov si Prahova, a Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta Brasov si Prahova, a Gruparii de Jandarmi Mobile Brasov si Prahova.

Superspeciala din centrul Brasovului, probele de noapte, dar si cele doua speciale,Valea Ohabei si Poiana Marului, care nu au mai fost alergate de patru ani in aceasta configuratie, cat si profilul diferit fata de celelalte probe ale raliului, suprafata denivelata si capcanele unei probe de noapte, pot oferi oricand surprize, precizeaza organizatorii in comunicatul de presa.

Cea mai importanta noutate a acestei editii o reprezinta revenirea in Piata Sfatului, unde vor avea loc startul si festivitatea de premiere. Peste 50 de echipaje au confirmat pana acum prezenta la start, in frunte cu Francois Delecour/Dominique Savignoni, campionii din ultimele doua sezoane, care sunt si marii favoriti la castigarea intrecerii brasovene, alergand cu aceeasi masina care le-a adus dominatia suprema in campionat in ultimii doi ani, Peugeot 207 S2000. Un alt pilot care va folosi in premiera 207 S2000 al firmei franceze este Simone Tempestini, care, in ciuda celor doar 19 ani, beneficiaza, pe langa un sezon cu material de top in Romania si de un program extins in Campionatul Mondial de Raliuri si in cel European.

Cel de al patrulea S2000 va fi pilotat de brasoveanul Dan Girtofan, care ramane in echipaj cu Adrian Berghea, folosind o Skoda Fabia S2000, in timp ce Marco Tempestini si Edwin Keleti vor pilota cele mai noi creatii a celor de la M-Sport, Ford Fiesta R5. Bogdan Marisca a confirmat si el participarea, insa clujeanul nu poate raspunde la intrebarile legate de materialul de concurs si de noul navigator, singura certitudine in ceea ce-l priveste fiind participarea la clasa 2.

Sergiu Itu, Gergo Szabo, Adriana Raspopa, Vlad Cosma, Florin Tincescu, Silviu Dumitrescu si bulgarul Boris Grigorov vor lua si ei startul la Tess Rally Romtelecom. Marele absent de pe lista de start este Vali Porcisteanu, se mai arata in comunicatul de presa.

Startul festiv si prezentarea concurentilor va avea loc joi 20 martie, incepand cu ora 19,30, in Piata Sfatului. Vineri, intre orele 08,00-13,00 va avea loc shakedown-ul Harman — Bod, iar de la ora 15,33 probele speciale Paraul Rece, Rasnov, Valea Ohabei, Poiana Marului, ziua incheindu-se cu Romtelecom Brasov Rally Show de la ora 20,40.

Sambata 22 martie, ultima zi a competitiei, vor avea loc incepand cu ora 09,16 probele speciale Poiana 1, Rasnov-Paraul Rece 1, Babarunca, Cheia, Poiana 2, Rasnov-Paraul Rece 2 si festivitatea de premiere, prevazuta pentru ora 20,00.

Tess Rally Romtelecom editia a 43-a are 11 probe speciale in lungime de 137,22 km, iar lungimea totala a probelor competitiei este de 479 de km.

Sursa: agerpres.ro