Timisoara va avea un super stadion si complex sportiv. VEZI VIDEO!

834

Desi Iancu s-a grabit sa anunte ‘moartea fotbalului timisorean’, reduta continua sa reziste si fanii se pot bucura de fotbal la cel mai înalt nivel mai repede decat ar fi sperat. Dupa modelul oferit de Craiova, Consiliul Local Timisoara a votat saptamana trecuta aderarea municipiului Timisoara la asociatia ACS Recas, care s-a transformat în ACS Politehnica Timisoara.

Consilierii au votat proiectul care continea si alocarea a patru milioane de lei (aproape 900.000 de euro) pentru bugetul clubului de fotbal în urmatorul sezon.

Sedinta a durat doua ore, iar primarul Nicolae Robu s-a confruntat cu mai multi contestatari ai acestui proiect. Cei mai imporftanti au fost Adrian Orza si Cristian Brancovan. Fostul viceprimar al Timisoarei i-a reprosat lui Robu ca este pe cale sa creeze o a treia „grefa”, dupa cele din 2000 (cumpararea locului echipei Dacia Pitesti) si cea din 2002 (mutarea AEK-ului la Timisoara). Orza sustine ca acum era momentul ca Timisoara fotbalistica sa o ia de la zero, din liga a cincea, fara artificii si ca Robu, în calitate de fost rector al Politehnicii, trebuia sa fie principala voca care sa se opuna proiectului „Recas”. Cristian Brancovan, unul dintre liderii suporterilor, i-a cerut lui Robu sa prezinte un document de la FRF prin care sa se ateste ca noua echipa va avea drept de promovare. Asta pentru ca regulamentul este interpretabil, iar garantia verbala din partea juristilor FRF (pe care Robu sustine ca o are) nu este de ajuns.

Primarul Timisoarei a spus ca vinerea aceasta se vor depune actele noii asociatii la FRF si ca va prezenta în curand si documentele care arata ca ACS Poli nu va suferi interdictii de promovare. Si Consiliul Judetean Timis va fi inclus în acest proiect, iar institutia condusa de Titu Bojin va contribui la bugetul ACS Poli cu o suma similara celei oferite de consiliul local. Edilul a admis ca noua structura ar putea sa nu fie pe placul tuturor suporterilor, dar a tinut sa aminteasca faptul ca acest proiect este unul la care participa numeroase dintre fostele glorii ale echipei alb-violete. Primarul a precizat ca pe viitor în noua structura ar putea fi cooptati si investitori privati, în conditiile în care totul va fi riguros controlat.

Se construieste o noua arena?
Proiectat la începutul anului, planul care includea un complex sportiv care sa cuprinda un stadion cu 30.000 de locuri si o sala de sport multifunctionala, cu scaune pentru 10.000 de persoane, ar putea reveni în actualitate. S-a calculat ca întreaga investitie ar costa aproximativ 90 de milioane de euro, dar Consilul Judetean Timis, cel care este actualul proprietar al Stadionului „Dan Paltinisanu”, spera sa reduca cheltuielile. Daca lucrurile vor merge conform planurilor, constructia complexului ar trebui sa înceapa în maxim doi ani si sa dureze alti doi ani. Astfel, din 2016, noua echipa a Timisoarei poate ataca Europa de pe un stadion din categoria ‘Elite’.

Sursa: prosport.ro