Titi Tudor, fostul antrenor al lotului national de box, a ajuns la DNA

1188

Fostul antrenor al lotului national de box Titi Tudor a venit marti la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care DLAF a sesizat posibile acte de coruptie, comise in principal de Rudel Obreja, in contextul organizarii galei „Campion pentru Romania”, eveniment la care Lucian Bute a boxat la Bucuresti. La iesirea din institutie Titi Tudor a declarat ca nu stie cine i-a acordat presedintelui Rudel Obreja drepturile exclusive de organizare a galei.

Antrenorul de box a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca daca banii au fost dati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru organizarea galei de box, nu considera ca ar fi fost nereguli.

Titi Tudor sustine ca in Biroul Federal din luna aprilie 2011 nu s-a discutat despre Gala Campion pentru Romania si a precizat ca anumite paragrafe, care prevedeau eliberarea unei licente pentru organziarea evenimentului, au fost trecute in procesul verbal al sedintei dupa ce el il semnase.

„Si noi ne intrebam cine i-a dat drepturile exclusive de organizare a galei firmei lui Obreja. Inainte de a incepe sa fac o declaratie am cerut sa vad si eu ce a fost scris in procesul verbal. Am fost foarte uimit, pentru ca in sedinta Biroului Federal nu s-a pus pe ordinea de zi eliberarea unei licente si a unei aprobari pentru organizarea acestei gale, dar era trecut in procesul verbal. Nu stiu cine a facut fals, eu am ramas surprins si totusi scrie. Nu am semnat ca primarul, au fost pasaje care au fost scrise la urma. El s-a laudat ca am obtinut organizarea unei gale de box si ca se ocupa el, ca nu are nevoie de o decizie a Biroului Federal, dar era totusi scris in procesul verbal”, a spus Titi Tudor.

Fostul antrenor al lui Leonard Doroftei a afirmat ca boxul romanesc a pierdut prin organizarea acestei gale, singurul care a castigat fiind Rudel Obreja. „Ceea ce se intampla in boxul romanesc te face de multe ori sa vrei sa te lasi si sa o iei in alta parte. Ceea ce a facut Rudel Obreja nu e bine. Nu e bine nu doar pentru box, ci pentru intregul sport romanesc. Parerea mea e ca sunt lucruri foarte grave. Acum am aflat si eu ca s-au vehiculat niste bani prin Federatia Romana de Box. Federatia Romana de Box nu a dat niciun gir pentru organizarea acestei gale de box, «Campion pentru Romania». Au pierdut boxerii tineri si a castigat Obreja. Cand o sa-l vad pe Obreja o sa-l intreb de ce ma taraste in mocirla asta pe care el a facut-o. Eu sunt om de buna credinta si nu am facut absolut nimic. I-am atras atentia domnului care m-a anchetat ca se vede o diferenta in pasaje”, a completat Tudor.