Top 100 cel mai bine platiti sportivi din lume!

1504

  Nu v-ati intrebat niciodata de ce i se spune lui Mayweather „Money”? Pugilistul american este in capul listei celor mai bine platiti sportivi din lume, intr-un top realizat de Forbes!

In ultimul an s-a luptat de doua ori, cu Victor Ortiz si cu Miguel Cotto. A castigat ambele meciuri, petrecand in total mai putin de o ora pe ringul de box. Asta i-a adus in conturi 85 de milioane de dolari! Aceste castiguri l-au propulsat pe Mayweather pe locul 1 in top, devansandu-l pe Tiger Woods, care se mentinea pe primul loc inca din 2001. Jucatorul de golf Tiger Woods este pe locul trei anul acesta, cu castiguri de 59,4 milioane de dolari.

Floyd Mayweather si-a mai majorat veniturile din diferite aparitii la showuri televizate si din vanzarea de bilete, sponsorizari si televizari, boxerul fiind si propriul sau promoter, prin intermediul companiei sale Mayweather Promotions.

Pe locul secund se afla alt boxer si rivalul lui Mayweather, filipinezul Manny Pacquiao cu venituri de 62 de milioane de dolari. Pacquiao a avut tot doua lupte in acest an, care i-au adus in cont 56 de milioane. Filipinezul a mai castigat 6 milioane din reclame pentru Nike, HP, Monster Energy sau Hennessy.

Pe locul trei este jucatorul de golf Tiger Woods, ale carui venituri au scazut cu 16 milioane fata de anul trecut. Woods a castigat anul acesta 59,4 de milioane. Cu toate ca a fost implicat in multe scandaluri in ultima vreme, Woods joaca din ce in ce mai bine, iar castigurile pe meci i s-au dublat, insa a pierdut sponsori ca Tag Heuer si Gillette.

In primele cinci locuri a ajuns si un baschetbalist. Jucatorul celor de la Miami Heat, LeBron James, ocupa pozitia a patra, cu castiguri in valoare de 53 de milioane de dolari. James mai castiga si in afara terenului, de la sponsori ca Nike, Coca Cola, McDonald’s sau State Farm.

Pozitia a cincea este ocupata de un tenisman, locul 3 ATP, Roger Federer. Elvetianul are castiguri de 52,7 milioane si cea mai impresionanta colectie de sponsori, 9 la numar, printre care si intelegeri pe termen lung cu Nike, Rolex, Wilson si Credit Suisse.

In top mai sunt cuprinsi jucatori de fotbal american, cel mai bine clasat fiind jucatorul celor de la Denver Broncos, Peyton Manning, cu venituri de 42,4 milioane si contracte de sponsorizare cu Reebok, Gatorade sau Sony.

  Topul mai cuprinde si doi jucatori de cricket, atletul Usain Bolt si doar doua femei: jucatoarele de tenis Maria Sharapova si Na Li.

Vezi topul in intregime pe: http://www.forbes.com/pictures/mli45igdi/1-floyd-mayweather/#gallerycontent