TOP UNSPREZECE modalitati prin care poti sa-ti imbunatatesti functionarea sistemului limfatic

3902

Imagineaza-ti o retea complexa de vase care transporta un lichid special, cu o textura clara, de-a lungul intregului organism: lichidul limfatic. Aceasta retea de vase limfatice genereaza celule care ataca patogenii si care ajuta la mentinerea echilibrului de lichide de la nivelul organelor.
Lichidul limfatic sau limfa ajuta si la eliminarea din organism a patogenilor, prin intermediul intestinelor si rinichilor. Sistemul limfatic este unul vital atunci cand vine vorba de protejarea organismului de boli. In plus, grabeste procesul de vindecare. Iata unsprezece modalitati prin care poti stimula functionarea sistemului limfatic, potrivit celor de la care2.com:

11. Un masaj fin

massage-99

Studiile au demonstrat ca masajul fin pot repune 78% din lichidul limfatic inapoi in circulatie. Masajul elibereaza toxinele. Deasemenea, exista masaje speciale care dreneaza lichidul limfatic. Indiferent de tipul masajului, asigura-te ca este gentil. O presiune mare poate avea un beneficiu pentru tesutul muscular, dar nu are aceleasi beneficii pentru sistemul limfatic.