Top ZECE motive GREU DE INTELES pentru a alerga in competitii!

1444

Pentru a beneficia la maximul de beneficiile alergatului si pentru a dispune de motivatia necesara pentru a alerga iti oferim zece scopuri dupa care sa te poti ghida in antrenamentul tau, potrivit celor de la realbuzz.com:

10. Nu-ti uita scopul

ryan-bak-running-in-the-portland-rock-n-roll-half-marathon

Cu cat te vei implica mai mult in acest sport, cu atat mai multe recompense vei avea. Pentru a beneficia la maxim de efectele alergatului incearca sa privesti alergatul ca pe un scop pe termen lung. Experienta o vei acumula cu timpul si prin parcurgerea kilometrilor.

9. Continua sa alergi

hydratation

Pentru multi alergatori – in special pentru cei mai putini competitivi –  scopul aleragtului are mai mult un rol motivational. Pentru a te feri de accidentari o sa trebuiasca sa-ti ti dieta sub control, sa ai grija sa te hidratezi, sa lucrezi la flexibilitatea corpului si nu in ultimul rand, sa te odihnesti suficient.

8. Alearga pentru o cauza nobila

baldini

Multi oameni se inscriu la concursuri de alergat cu scopul de a castiga bani pentru o cauza nobila. Alergand pentru o cauza nobila, o motivatie speciala pentru tine, va ajuta strangerea de fonduri, deoarece sponsorii iti vor observa pasiunea si-ti vor intelege motivele pentru care-ti doresti sa strangi bani pentru organizatia respectiva.

7. “Personal Best”

DM030820110031

Cu totii, indiferent de competivitatea de care dam dovada, iubim sa observam imbunatatiri, iar setarea celui mai bun timp personal este o motivatie foarte puternica. Nu concuram impotriva nimanui, concuram impotriva noastra. Pentru asta ai nevoie sa-ti stabilesti structurat planul de alergare.

6. Bucura-te de alergat

070520-N-9760Z-022

Poate suna ca un scop neobisnuit, dar multi dintre cei care alearga o fac doar cu scopul de a scapa de kilogramele in plus, in loc sa o faca pentru placerea personala iar slabitul sa fie un mic bonus. Daca deveniti plictisiti de aceleasi treseuri, incercati sa le schimbati.

5. Slabeste prin alergare

mujeres corriendo

Scopul alergatului nu trebuie sa fie un lucru fix. Multi dintre noi incearca sa scape de kilogramele in plus prin acest sport. Atunci cand iti fixezi o anumita distanta de alergat, ai grija sa fie o distanta destul de rezonabila si proportionala cu capacitatile fizicie de care dispui in acel moment. Fixeaza-ti o medie a kilogramelor pe care vrei sa le dai jos, in medie 1 kilogram pe sapatamana, cel mai probabil.

4. Inscrie-te intr-o cursa

Marahon_shoes

Sa concurezi intr-o cursa de alergat, un maraton, ar trebui sa fie ultimul tau scop. Cu acest eveniment in minte vei acorda din ce in ce mai multa atentie alergatului, chiar si atunci cand vremea nu este de partea ta.

3. Stabileste-ti o anumita distanta

RacePackage1

Intreaba orice alergator si probabil vor putea sa-si aminteasca si sa-ti spuna distantele pe care le alergau atunci cand au inceput acest sport. Inregistreaza-ti distantele parcurse, astfel vei putea sa-ti urmaresti evolutia.

2. Alearga cu regularitate

MARATHON BLV 02

Alergatul cu regularitate pentru incepatori inseamna de minim doua ori pe saptamana. Este de preferat sa alergi de doua ori pe saptamana in fiecare saptamana decat sa alergi o saptamana intreaga si apoi sa faci pauza trei. Este vorba de continuitate si de capacitatea corpului de a se adapta noilor conditii.

1. Alearga Non-Stop

dolichos-running

Sa alergi in continuu o mica distanta nu este atat de usor pentru toata lumea, asa ca, propune-ti sa alergi aceeasi distanta ori de cate ori este nevoie, pentru inceput, pana cand va deveni o normalitate. Orice distanta iti propui este perfecta atata timp cat evoluezi.