Top ZECE semne care iti arata ca esti deshidratat

3065

Corpul nostru este compus din 70% apa. Folosim apa pentru a ne regla temperatura corpului, pentru protejarea organelor si incheieturilor si pentru transportul oxigenului catre celule. Din fericire putem preintampina eventualele neplaceri ale deshidratarii deoarece corpul nostru ne transmite semnale de fiecare data cand deshidratarea are loc, potrivit celor de la askmen.com:

10. Temperatura crescuta a corpului

sweat-photo

Apa joaca un rol foarte important in reglarea temperaturii corpului. Cand corpul se supra incalzeste, transpiram. Atunci cand transpiram, corpul nostru regleaza temperatura corpului prin acest proces.  Deoarece transpiratia este compusa in mare parte din apa, atunci cand suntem deshidratati, nu mai transpiram iar corpul nostru se supra incalzeste. Orice persoana care a avut parte de un atac de cord intelege importanta hidratarii intr-o zi caniculara de vara.

9. Nu mai produci lacrimi

tears10

Poate suna un pic diferit de ce te asteptai, dar oamenii exista o posibilitate ca oamenii care au ochii uscati tind sa fie deshidratati. Utilitatea lacrimilor este de a curata si lubrifia globul ocular. Cu toate ca lacrimile de plans difera de lacrimile folosite de organism pentru lubrifiere, acestea contin apa. Asa ca, in cazul in care esti deshidratat este posibil ca organismul tau sa nu mai produca lacrimi.

8. Te simti obosit sau bolnavicios

car-sleep-drive_1758350a

Cand esti hidratat corespunzator, apa se muta din celulele noastre in fluxul sanguin pentru a regla presiunea arteriala. Prin deshidratarea cronica, tensiunea arteriala scade drastic si implicit oxigenarea organismului. Fara o oxigenare corespunzatoare, muschii si functiile nervilor incetinesc si devin foarte usor obosite.

7. Ne simtim ametiti si cu capul in nori

sinus-Dizziness

Datorita presiunii si volumului scazut al sangelui, deshidratarea ne poate face sa ne simtim cu capul in nori, ametiti si intr-o stare de moleseala. Unul dintre cele mai importante semne ale deshidratarii este ameteala brusca care se petrece atunci cand ne ridicam dintr-o data.

6. Ai parte de crampe si dureri musculare

3-full-body-workouts-for-size_a

O hidratare corespunzatoare este foarte importanta pentru oamenii care sunt intr-o continua miscare. Cu toate ca nu este demonstrat in totalitatea cu afecteaza functiile organismului, este cel mai mult probabil legat de un dezechilibru produs la nivelul electrolitilor. Electrolitii precum sodiul si potasiul sunt ioni incarcati energetic de care muschii se folosesc pentru a se contracta. Daca suntem deshidratati un alt semn sunt crampele si durerile musculare.

5. Palpitatii ale inimii

Heart_palpitations

Inima are nevoie de un corp normal si sanatos pentru a functiona normal. Pentru ca inima este un muschi precum oricare altul, reducerea circulatiei sanguine si lipsa electrolitilor de mai sus, pot deregla bataile acesteia, astfel simtomele vor fi simtite sub forma asa numitelor “palpitatii”.

4. Lipseste elasticitatea pielii

revitol-cellulite-cream-3

Deshidratarea reduce elasticitatea pielii. Doctorii se folosesc adesea de acest criteriu pentru a stabili daca respectiva persoana este sau nu deshidratata. Acest test se face prin ciupirea pielii de la mana, in cazul in care suneti deshidratati pielea o sa revina mai greu la culoarea initiala. Cu toate ca nu este cel mai eficient test al deshidratarii, acesta este indeajuns de eficient incat sa-ti spuna daca esti deshidratat.

3. Apare constipatia

FE_PR_120330indigestion425x281

Atunci cand esti sanatos, alimentatia circula destul de rapid prin colon. Colonul absoarbe apa din alimentatie, iar resturile merg mai departe. Constipatia apare atunci cand colonul absoarbe foarte multa apa sau atunci cand contractiile acestuia sunt incetinite. Atunci cand esti deshidratat colonul o sa incerce sa retina cat mai multa apa, iar rezultatul este constipatia.

2. Urina ta este galben inchis

Peeing_Illusion

Atunci cand presiunea sanguina scade si tesuturile sunt deshidratate, rinichii vor incerca sa  rezolve problema limitand productia de urina sau reducand-o in intregime. Cu cat urina devine mai concentrata, culoarea acesteia se inchide din ce in ce mai mult ajungand la nuante de galben inchis.

1. Gura este uscata

dry-mouth

Semnul numarul unu care-ti arata ca nu esti suficient de hidratat este si cel mai evident dintre toate, iti este sete. Productia de saliva este redusa in timp ce corpul tau tanjeste dupa hidratare, acesta este unul dintre semnele care nu poate fi ignorat. Cea mai buna metoda prin care putem evita deshidratarea este foarte simpla, trebuie sa consumam apa de fiecare data cand ne este sete. Cu toate acestea, daca te hidratezi, iar semnele continua sa existe, atunci aceasta nu hidratarea este problema, ci probabil o afectiune de care suferi.