Transilvania Live si Look TV vor transmite meciurile din Liga 1 din sezonul viitor!

898

Transilvania Live si Look TV vor transmite meciurile din Liga 1 din sezonul viitor!Meciurile din Liga 1 vor fi transmise pe posturile Look TV si Transilvania LIVE din sezonul viitor.

Conform sursei citate, compania din Malta care incheiase o intelegere cu LPF in privinta vanzarii drepturilor TV, Intel Sky Broadcast Ltd, a semnat un memorandum de intelegere cu radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (detinator al licentei pentru postul TV „Look TV”) si NCN STUDIO TV S.A. (detinator al licentei pentru postul TV „Transilvania Live”), iar cele doua companii urmeaza sa intre in negocieri cu distribuitorii.  Look TV si Transilvania Live au initiat deja demersurile pentru a iesi din sistemul „must carry” incepand cu luna iulie a acestui an, moment din care vor solicita tarife pentru retransmisie din partea operatorilorilor de cablu.

„E adevarat, noi vom transmite Liga 1 in urmatorii 5 ani. Momentan nu va putem oferi alte detalii in legatura de modul in care vom televiza partidele, pentru ca nici noi nu le stim. Vom reveni cu un plan lunile urmatoare„, a declarat pentru ProSport ofiterul de presa al Look TV.

Planul lui Iorgulescu

Unul dintre proiectele pe care Gino Iorgulescu le-a prezentat in campania electorala care a precedat campania electorala pentru presedintia LPF s-a referit la drepturile TV. Actualul sef al Ligii le-a promis conducatorilor din Liga 1 ca va negocia astfel incat in vara, cand parteneriatul actual va fi expirat, va obtine o suma similara cu cea incasata pentru ultimele trei sezoane (aproximativ 33 de milioane de euro anual).

Convinsi ca Dumitru Dragomir nu va mai putea sa obtina o suma suficient de mare, avand in vedere scandalul in care a fost implicat, unele dintre cluburi au ales in functie de aceasta promisiune, iar Gino Iorgulescu a facut in urma cu aproximativ o luna primul pas in acest sens.

Site-ul oficial al LPF anunta atunci semnarea unui „parteneriat media cu o companie din Uniunea Europeana” in ceea ce priveste vanzarea drepturilor TV pentru urmatoarele cinci sezoane. Conditia pusa de LPF era ca respectiva companie sa obtina o suma cel putin egala cu cea incasata in ultimele trei sezoane, la care se va adauga „1.000.000 de euro net anual in situatia in care LPF va organiza competitia Cupa Ligii”.

33,6 milioane de euro cu TVA inclus pe sezon platesc acum televiziunile care detin drepturile Ligii 1: DigiSport 1, DolceSport 1 si Antena 1.

Sursa: citynews.ro