Turcia nu mai vrea Marele Premiu de Formula 1! Guvernul nu mai da niciun ban pentru competitie!

962

Ministrul turc al Sporturilor, Suat Kilic, a declarat, joi, ca guvernul nu va aloca bani pentru o eventuala revenire a Marelui Premiu de Formula 1 de la Istanbul, in calendarul pe 2013.

„O eventuala revenire a Formulei 1 in Turcia nu este pe ordinea de zi a guvernului. Este un dosar care priveste exclusiv sectorul privat. Daca doreste, sectorul privat poate si va reusi sa readuca F1 in Turcia”, a declarat Kilic pentru agentia Anatolia.

Miercuri, Federatia Turca de Automibilism a anuntat ca a ajuns la un acord „in toate privintele, mai putin a pretului” intre Bernie Ecclestone si noul administrator al circuitului, omul de afaceri turc Vural Ak, pentru reinscrierea orasului Istanbul in calendarul Campionatului Mondial, din 2013.

Vural Ak, citat de presa din Turcia, sustinea ca guvernul turc este dispus sa aloce 13,5 milioane de dolari pentru acest proiect.

Ecclestone a asistat, in aceasta saptamana, la Adunarea Generala a Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), al carei Consiliu Mondial a validat, miercuri, un calendar pe 2013 cu o data libera – 21 iulie – pentru un GP european ce ar putea avea loc in Turcia.

Turcia a gazduit un Mare Premiu de Formula 1 la Istanbul, foarte apreciat de piloti, in perioada 2005-2011.