Turcii încă mai laudă Vasluiul. Vezi in text ce scuza penibila au gasit pentru Fenerbahce

961

Cotidianul Hurriyet notează, joi, că Fenerbahce a scăpat de un „mare accident” – meciul tur cu FC Vaslui – cu doar câteva zgârieturi şi că returul va fi mult mai dificil, vasluienii fiind superiori fizic grupării turce şi fiind pregătiţi de un antrenor extrem de ambiţios, Marius Şumudică.

Hurriyet îl compară pe antrenorul român cu „un personaj din filmele lui Martin Scorsese” şi menţionează că acesta este foarte ambiţios. Jurnalul adaugă că Şumudică se află de puţin timp la conducerea echipei vasluiene şi că FC Vaslui este o formaţie cu 16 noi transferuri, în care jucătorii încă nu sunt obişnuiţi unii cu ceilalţi.

„Şumudică a întâlnit o echipă Fenerbahce nepregătită, departe de a fi organizată şi cu lacune pe mai multe posturi. Cu excepţia anumitor momente din repriza a doua, Fenerbahce a jucat foarte prost în primul meci al sezonului. Adică de neacceptat de prost pentru o echipă ca Fenerbahce. Bineînţeles că pentru Vaslui este un avantaj faptul că în România a început campionatul. Dar să nu uităm că Şumudică e la echipă de trei săptămâni şi că această echipă s-a schimbat, cu 16 transferuri. Pe scurt, în faţa galben-albaştilor a fost o echipă care încă nu s-a sudat”, menţionează cotidianul turc.

Publicaţia mai precizează că Fenerbahce, care şi-a subestimat adversarul înainte de meci, spunând că este una dintre echipele „proaspete” din lumea fotbalului, „a scăpat de un mare accident cu câteva zgârieturi”.

Jurnalul sportiv Fanatik notează că FC Vaslui este în acest moment superioară echipei Fenerbahce în ceea ce priveşte „calitatea, capacitatea fizică, organizarea şi încrederea”.

Sabah este de părere că toţi jucătorii formaţiei Fenerbahce au dezamăgit. „Au fost ineficienţi şi au făcut multe greşeli. Nu au fost o soluţie, ci o parte a problemei pe teren. Iar adversarii au fost mai concentraţi şi cu mai multă dorinţă”, menţionează cotidianul turc.

Fotomac consideră, de asemenea, că FC Vaslui a fost „mai pregătită, mai activă, mai puternică fizic şi mai eficientă”.

Echipa FC Vaslui a terminat la egalitate, miercuri, în deplasare, scor 1-1 (0-0), cu formaţia turcă Fenerbahce Istanbul, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

La finalul jocului, autorul golului echipei Fenerbahce, Bekir Irtegun, s-a declarat încrezător în privinţa returului din România. „Trebuie să recunosc că ar fi trebuit să obţinem un rezultat mai bun în primele 90 de minute din cele 180 ale dublei manşe cu FC Vaslui. Dacă vom arăta mai multă dorinţă şi o calitate mai ridicată, vom obţine calificarea în România. Avem calitate, dar trebuie să fim mai duri pe teren. Fiecare dintre noi trebuie să joace mai bine. Eu am încredere până la capăt în colegii mei. Sunt încrezător că vom trece de FC Vaslui. Vom munci bine şi ne vom califica. Ne vom arăta în România calitatea şi dorinţa”, a spus fotbalistul.

Tehnicianul Aykut Kocaman a declarat că golul înscris de Bekir Irtegun în minutul 90 dă speranţe echipei Fenerbahce pentru returul cu FC Vaslui. „În primul meci dorinţa de a înscrie a dus la multe greşeli şi la multe mingi pierdute. Un factor care a stricat echilibrul în prima repriză a fost şi faptul că adversara a început sezonul de două săptămâni. Vom merge în România simţind şi gândindu-ne că vom elimina adversara”, a precizat Kocaman.

Partida retur se va disputa la 8 august, de la ora 21.00, la Piatra Neamţ.