Turul Frantei: Bradley Wiggins a castigat etapa a noua!

881

  Britanicul Bradley Wiggins, ciclist al echipei Sky, a castigat etapa a noua din Turul Frantei, disputata intre Arc-et-Senans si Besancon.

Wiggins, în vârstă de 32 de ani, purtătorul tricoului galben de lider în clasamentul general, i-a devansat pe compatriotul şi coechipierul său Chris Froome şi pe elveţianul Fabian Cancellara, campionul olimpic en-titre la contratimp şi marele favorit al acestei etape.

Bradley Wiggins, aflat la prima sa victorie de etapă în Turul Franţei, l-a devansat la contratimp cu un minut şi 43 de secunde pe australianul Cadel Evans, principalul său contracandidat la victoria finală şi învingătorul de anul trecut din Marea Buclă.

În clasamentul general, Wiggins este urmat de Cadel Evans la 1:53, Chris Froome la 2:07, italianul Vincenzo Nibali la 2:23, rusul Denis Menchov la 3:02, spaniolul Haimar Zubeldia la 3:19, belgianul Maxime Monfort la 4:23, americanul Tejay Van Garderen la 5:14, belgianul Jurgen Van den Broeck la 5:20 şi irlandezul Nicolas Roche la 5:29.

Marţi va fi zi de pauză în Turul Franţei.

Etapa a X-a a Turului Franţei se va disputa, miercuri, pe distanţa a 194,5 kilometri, între localităţile Macon şi Bellegarde-sur-Valserine.

Sursa: Mediafax