Turul Frantei: Thomas Voeckler este castigatorul etapei a XVI-a!

954

  Ciclistul francez al echipei Europcar, Thomas Voeckler, a câştigat miercuri etapa XVI-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Pau şi Bagneres-de-Luchon, pe o distanţă de 197 de kilometri, şi a preluat tricoul alb cu buline roşii al celui mai bun căţărător.

Voeckler, în vârstă de 33 de ani, a reuşit a doua victorie din Marea Buclă în acest an şi a cincea a cicliştilor francezi.

Thomas Voeckler a făcut parte dintr-o evadare, apoi s-a distanţat de toţi contracandidaţii săi. El a fost urmat de danezul Chris Anker Sorensen la 1:40, de spaniolul Gorka Izagirre la 3:22, de kazahul Alexandre Vinokourov la 3:22 şi de francezul Brice Feillu la 3:58.

Australianul Cadel Evans, câştigătorul din 2011 al Turului Franţei, a pierdut contactul cu ceilalţi favoriţi la victoria finală pe căţărarea de la Aspin şi a trecut linia de sosire cu o întârziere de peste patru minute şi jumătate faţă de liderul Bradley Wiggins.

Britanicul Wiggins (Sky) a rămas cu tricoul galben în clasamentul general, fiind urmat de conaţionalul şi coechipierul său Chris Froome la 2:05, de italianul Vincenzo Nibali la 2:23, de belgianul Jurgen van den Broeck la 5:46, de spaniolul Haimar Zubeldia la 7:13, de americanul Tejay van Garderen la 7:55, de australianul Cadel Evans la 8:06, de slovenul Janez Brajkovici la 9:09, de francezul Pierre Rolland la 10:10 şi de un alt francez Thibaut Pinot la 11:43.

Etapa a XVII-a se va desfăşura, joi, între localităţile Bagneres-de-Luchon şi Peyragudes, pe distanţa a 143,5 kilometri.

Sursa: Mediafax