UEFA a desemnat BUCURESTIUL, gazda a Campionatului European de fotbal din 2020!

1297

UEFA a desemnat BUCURESTIUL, gazda a Campionatului European de fotbal din 2020!Bucurestiul a fost desemnat de UEFA, gazda a patru meciuri, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala, in cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alaturi de alte 12 orase.

Orasele ce vor organiza partide din cadrul Euro-2020 sunt urmatoarele:

– Finala si semifinalele – Londra (Anglia);

– Un meci din sferturile de finala si trei din faza grupelor – Munchen (Germania), Baku (Azerbaidjan), Sankt Petersburg (Rusia), Roma (Italia);

– Un meci din optimile de finala si trei din faza grupelor – Copenhaga (Danemarca), Bucuresti (Romania), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia), Glasgow (Scotia).

Candidaturile urmatoarelor orase au fost respinse: Minsk (Belarus), Sofia (Bulgaria), Ierusalim (Israel), Stockholm (Suedia), Cardiff (Tara Galilor) si Skopje (Macedonia).

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatura, intocmit de UEFA, Romania are de rezolvat in urmatorii sase ani probleme de infrastructura pentru a organiza in conditii optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru Romania scoate in evidenta slaba legatura dintre Aeroportul International Henri Coanda si orasul Bucuresti.

Alte aspecte de imbunatatit se intalnesc la stadion. Finalizata in 2011, Arena Nationala are o capacitate de 54.851 de locuri si a gazduit finala Ligii Europa in 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu intruneste toate conditiile forului european, una dintre acestea fiind numarul insuficient de locuri de parcare. In plus, nici numarul minim de loje permis de UEFA nu este indeplinit de Arena Nationala. De asemenea, cerintele UEFA privind ospitalitatea si mass-media nu sunt intrunite in totalitate.

Referitor la locurile de cazare din Capitala, numarul acestora este la limita, iar cele de categorie inferioara acopera doar partial cerintele UEFA. Insa preturile sunt competitive, iar autoritatea nationala de turism a promis ca tarifele nu vor creste cu ocazia turneului.

Raportul mai remarca experienta limitata a municipalitatii bucurestene in organizarea unor evenimente majore si ca planificatele investitii in infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate in amanunt.

Daca echipa nationala a Romaniei va reusi calificarea la CE din 2020, doua dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucuresti.

Niciuna din cele 13 tari alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro-2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor doua pozitii.

Alte patru selectionate vor obtine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Natiunilor, noua competitie UEFA care va debuta in toamna anului 2018.

In decembrie 2012, UEFA a decis sa organizeze, sub sloganul „EURO pentru Europa”, un turneu final de-a lungul intregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima editie a Campionatului European, care a avut loc in 1960.

Sursa: mediafax.ro