UEFA cauta scuze pentru golul nevalidat Ucrainei in meciul cu Anglia

940

Secretarul general al UEFA, italianul Gianni Infantino, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că golul nevalidat Ucrainei în meciul cu Anglia este „o eroare în 1.000 de cazuri” în cei trei ani ai experimentului cu cinci arbitri, informează AFP.

Este o eroare în 1.000 de cazuri în trei ani de experimente cu cinci arbitri. Este o eroare umană, de câţiva centimetri, dar per total suntem mulţumiţi de acest experiment. Aveam prevăzută această conferinţă pentru astăzi şi aseară (n.r. – marţi) a apărut această problemă. Cu toate acestea trebuie să fim mulţumiţi şi trebuie să-l felicităm pe Pierluigi Collina pentru munca sa. O decizie în privinţa tehnologiei video pe linia porţii se va lua la 5 iulie. Două sisteme sunt testate în acest moment, dar niciunul nu este fiabil 98 la sută„, a spus Infantino.

UEFA şi preşedintele Michel Platini se opun introducerii tehnologiei video pe linia porţii, militând pentru varianta cu cinci arbitri, în timp ce preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a declarat de acord cu folosirea noii tehnologii.

În minutul 62 al meciului Anglia – Ucraina, scor 1-0, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitru ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistenul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea depăşise linia porţii cu întreaga circumferinţă.

MEDIAFAX