UEFA recunoaste: Meciuri trucate in Champions League si Europa League!

1089

Soccer-Betting380 de meciuri de fotbal, intre care partide din Liga Campionilor si din preliminariile Cupei Mondiale, au fost anuntate luni de Oficiul european de politie Europol.

Este clar ca este vorba de cea mai mare ancheta din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate„, a declarat directorul Europol Rob Wainwright, intr-o conferinta de presa la Haga.

Wainwright a precizat ca 425 de arbitri, conducatori de cluburi si jucatori sunt banuiti ca au participat la meciuri trucate.

Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat in campionatele din Turcia, Germania si Elvetia, a precizat Europol, subliniind ca sunt vizate si alte meciuri din alte campionate.

Europol a aratat in conferinta de presa un meci intre Argentina si Bolivia, in care arbitrul ungur a acordat un penalti discutabil in favoarea Argentinei.

UEFA asteapta „mai multe informatii” privind ancheta Europol

UEFA a anuntat, luni, intr-un comunicat, ca asteapta „mai multe informatii” privind ancheta Europol legata de presupusa trucare a sute de meciuri, inainte de a transmite cazul instantelor disciplinare in vederea unor eventuale sanctiuni.

UEFA a luat cunostinta de anuntul Europol privind presupuse meciuri trucate care s-au disputat in diverse competitii si asteapta sa primeasca mai multe informatii in zilele urmatoare. Dupa ce detaliile anchetei vor ajunge la UEFA, acestea vor fi transmise instantelor disciplinare competente pentru a se lua masurile adecvate. Implicata lupta impotriva acestui flagel, UEFA coopereaza cu autoritatile in legatura cu aceste probleme, in cadrul programului sau de toleranta zero fata de meciurile trucate”, se arata in comunicatul forului european.

O retea criminala banuita ca a trucat 380 de meciuri de fotbal, intre care partide din Liga Campionilor si din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiintata, a anuntat, luni, Oficiul european de politie Europol.

„Este clar ca este vorba de cea mai mare ancheta din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate”, a declarat directorul Europol, Rob Wainwright, intr-o conferinta de presa la Haga.