ULTIMA ORĂ: TAS a decis! Când află CFR dacă îşi recuperează cele 6 puncte

574

CFR Cluj este pe val in toate competitiile, insa mai are de recuperat punctele de la TAS.

In Cupa Romaniei, in Cupa Ligii si in campionat, unde a acumulat 13 puncte si, daca isi recupereaza cele sase puncte de penalizare – la fel cum a facut si sezonul trecut – poate ajunge direct pe podium. Presedintele clubului ardelean, Iuliu Muresan, a anuntat cand a fixat instanta din Elvetia, de la Lausanne, procesul si ce sperante de victorie are.

”Suntem pe toate fronturile in obiectiv: si in Cupa Ligii, si in Cupa si in campionat suntem pe loc de play-off. Titlul? Nu e obiectivul nostru, nu ne-am propus locul 1, dar daca putem sa il obtinem, nu ne-ar displacea si avem echipa buna, deci orice e posibil.

Avem fixat la TAS procesul pe 21 octombrie. La Lausanne vor merge si eu si sper sa venim victoriosi si de acolo. Sunt increzator, pentru ca suntem sanctionati pentru un lucru pe care nu-l putem face: ni se cere sa platim niste datorii dinainte de intrarea in insolventa, iar legea insolventei interzice si e chiar infractiune sa faci asa ceva”, a declarat Muresan.

CFR, la fel ca Petrolul Ploiesti, au fost sanctionate de catre comisiile FRF cu cate sase puncte de penalizare pentru neindeplinirea manualului de licentiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii catre jucatori si terti. Ambele cluburi au facut apel la toate comisiile la care aveau dreptul in Romania, dar nu au avut castig de cauza. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne. Daca CFR a fost programata pentru 21 octombrie, Petrolul are infatisare astazi, miercuri, 23 septembrie, la tribunalul elvetian.

Clujenii sunt increzatori, gratie precedentului din sezonul trecut, atunci cand au reusit sa recupereze la TAS nu mai putin de 24 de puncte de penalizare, sentinta dictata de FRF, tot pentru datorii catre jucatori.

Ieri, marti, 22 septembrie, CFR s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a trecut, cu 1-0, in prelungiri, de Balotesti, in faza 16-imilor. Singurul gol al partidei a fost marcat de Beleck, in minutul 112.

sursa: digisport.ro