Un alpinist roman porneste pe Himalaya, intr-o expeditie PREMIERA MONDIALA!

957

ticu-lacatusuConstantin „Ticu” Lacatusu, impreuna cu patru alpinisti germani, va pleca intr-o expeditie de cucerire, in premiera mondiala, a varfului Tsartse din Himalaya, de 6.346 metri, informeaza Clubul Montan Roman, intr-un comunicat remis luni agentiei MEDIAFAX.

Varful Tstartse face parte din masivul Mukut Himal si este situat in nordul Nepalului, in apropierea granitei cu Tibetul.

In ultimii ani, alpinisti din Japonia, Franta, SUA, Germania si Romania au incercat, fara succes, sa cucereasca acest varf. Printre acestia s-a numarat si Constantin Lacatusu, care, alaturi de germanii Frank Meutzner si Goetz Wiegand, a mai avut doua astfel de tentative, in 2006 si 2012.In cursul acestor incercari, alpinistul roman si colegii sai au reusit insa, in premiera absoluta, sa urce pe varful cunoscut ca Peak Europa (6.403 metri) si pe Tashi Kang (6.386 metri), care sunt cele mai inalte doua din masiv, Tsartse fiind al treilea, precizeaza sursa citata.

Expeditia Tsartse 2013 se va desfasura intre 6 mai si 4 iunie si va fi filmata cu microcamere din ultima generatie HDV Pro

Alpinistul Constantin „Ticu” Lacatusu, in varsta de 52 de ani, este primul roman cuceritor al Everestului si singurul care a atins cele mai inalte varfuri de pe toate continentele.