Un sportiv maghiar va alerga 3.000 de km, de-a lungul Dunarii!

1027

maratonUngurul Peter Molnar si-a propus sa alerge 2978 de km de-a lungul cursului Dunarii, cu o medie de 71 de km pe zi, urmand sa plece in cursa duminica din Tulcea si sa ajunga la 29 iunie in orasul Donaueschingen, parcurgand sapte tari.

Molnar are un program pus la punct cu minutiozitate. Va porni duminica din Tulcea, la ora 9.00, in traseul intitulat Cursa Europeana a Panglicii Albastre, informeaza alerg.ro. Va trece apoi prin Mineri, Somova, Isaccea, Revarsarea, Rachelu, Lucavita, Vacareni, la ore stabilite dinainte, pentru a ajunge in aceeasi zi la Garvan, dupa parcurgerea a 72,8 km. Va fi prima zi a cursei.

Apoi, cam in acelasi ritm, Peter Molnar, un maghiar in varsta de 35 de ani, va alerga timp de sase saptamani, parcurgand sapte tari, pentru a ajunge pe 29 iunie in orasul Donaueschingen, in apropierea izvoarelor Dunarii in muntii Padurea Neagra. Cursa Europeana a Panglicii Albastre va fi realizata in premiera si nu are doar obiective sportive ci isi propune sa atraga atentia asupra celor 11 directive ale Strategiei Dunarii, adoptate in perioada Presedintiei Ungariei in UE ca si asupra importantei implementarii lor. In plus, Molnar doreste sa transmita un mesaj ecologic, pentru protejarea mediului inconjurator.

Peter Molnar a participat la curse de 6 zile (parcurgand 621 km), de 48 de ore (268 km), a terminat Spartathlonul (245km) sau Ultrabalatonul (212km), are in palmares curse de 100 km (4 ori), maraton (27 curse) sau Ironman (4 ori). Este totodata campion european la Paratriathlon, destinata sportivilor cu deficiente fizice (Molnar are o deficienta la bratul stang).