Unda verde pentru Fenerbahce ca sa joace in Liga Campionilor

676

UEFA a autorizat Fenerbahce Istanbul sa participe în viitoarea editie a Ligii Campionilor, în ciuda acuzatiilor la adresa mai multor conducatori ai gruparii pentru presupusa implicare într-un vast scandal de meciuri trucate, a anuntat clubul turc.

„Comisia de control si disciplina a UEFA a decis sa admita clubul nostru în Liga Campionilor 2012-2013”, a anuntat conducerea gruparii Fenerbahce pe site-ul oficial, precizand ca a primit vineri notificarea în acest sens.

Decizia intervine în contextul în care presedintele clubului, omul de afaceri Aziz Yildirim, este în detentie provizorie într-o închisoare din Istanbul. Yildirim, aflat în închisoare de vara trecuta, este judecat din 14 februarie alaturi de alte 92 de persoane într-un proces fara precedent în istoria fotbalului turc.

Ancheta, lansata în primavara 2011, vizeaza meciuri din prima si a doua liga din sezonul 2010-2011.

Federatia Turca de Fotbal (TFF) a anuntat luna trecuta ca va ierta 16 cluburi si zeci de suspecti, multumindu-se sa condamne opt responsabili de grupari si doi jucatori la suspendari de la unul la trei ani.

Fenerbahçe a castigat titlul în sezonul vizat, iar scandalul a bulversat fotbalul turc. Fenerbahce a fost exclusa de TFF din editia 2011-2012 a Ligii Campionilor, iar Besiktas a remis Cupa Turciei castigata în 2011.

Sezonul trecut, Fenerbahce a încheiat pe locul doi în campionatul Turciei, avand astfel dreptul de a participa în Liga Campionilor.