Ungur l-a bătut pe Nalbandian la Roland Garros

1070

Românul a obţinut cel dintîi succes într-un turneu de Mare Şlem. Soarele arde la Paris. E a doua zi de Roland Garros, iar pe aleile din complexul de la Porte d’Auteuil e mare trafic. Terenul 6, care poate găzdui 280 de spectatori, e şi el plin.

E aproape de cea mai mare arenă din complex, Phillippe Chatrier, şi are vedere spre un bloc cu balcoane înghesuite. Aici a jucat Adrian Ungur primul său meci la Roland Garros. Şi nu l-a jucat împotriva oricui, ci împotriva lui David Nalbandian, fost finalist la Wimbledon şi fost număr trei mondial.

Cînd a văzut cu cine va juca în primul tur, românul nu şi-a dat prea multe şanse. „M-am gîndit că sînt la primul turneu de Mare Şlem, cînd sînt calificat direct pe tablou, şi că trebuie să mă bucur de această experienţă”, a spus el.

Au ascuns steagurile azurii
Meciul, care a început aproape de mijlocul zilei în Franţa, avea să-i aducă multă bucurie lui Ungur. A cîştigat primul set cu 6-3 şi experienţa începea să crească în frumuseţe. L-a pierdut pe al doilea cu 5-7, prilej ca argentinienii din tribune să fluture steaguri şi să strige cu putere: „Vamos David!” .

Însă românul vedea mai bine realitatea din teren. „Mi-am dat seama încă de la primele game-uri că nu se mişca bine, iar eu reuşeam să conduc jocul”, a spus Ungur. Adi a continuat să-şi vadă de jocul său, să-l enerveze pe argentinian cu reverul lui fluid în lung de linie.

A strîns bine racheta atunci cînd a cîştigat şi al treilea set cu 6-4. Steagul argentinian a dispărut din tribune, iar românul în vîrstă de 27 de ani a continuat să joace frumos şi să fie cel mai bun de pe terenul mic ca o cutie de chibrituri.

În setul al patrulea, la 5-5 a reuşit să cîştige pe serviciul lui Nalbandian şi s-a aflat în faţa şi mai frumoasei experienţe de a servi pentru calificarea în turul al doilea. Unii spectatori stăteau la coadă să intre pe teren, alţii găsiseră un loc după o prelată ca să umărească ultimul game al partidei.

Chiar dacă David Nalbandian a salvat o minge de meci, Adrian Ungur a părăsit învingător terenul cel mic cu prelate verzi. La ce s-a gîndit în primele clipe după victoria cu David Nalbandian? „La Federer”, a spus zîmbind Ungur. Zgura de la Roland Garros îi va oferi lui Adrian Ungur o experienţă şi mai frumoasă. Un meci cu Federer pe care şi-l dorea de ceva vreme, pe un teren cu mulţi spectatori.

sursa. GSP