Vastag sare in ajutorul lui Doroftei: Pentru binele boxului romanesc, pleaca de la federatie!

501

Triplul campion mondial la box amator, Francisc Vastag, face un apel catre presedintele federatiei romane de profil, Rudel Obreja, sa nu mai „arunce cu noroi” in Leonard Doroftei, spunand ca nu este interesat de scandal, ci doar sa recladeasca boxul romanesc.

„Sa iti fie rusine, Rudel Obreja pentru ceea ce faci in ultimele zile! Ameninti cu bataia, jignesti, arunci cu noroi in Leonard Doroftei, singurul pugilist roman care este atat campion mondial la amatori cat si la profesionisti! Pe noi nu ne intereseaza sa purtam un razboi cu tine! Nu vrem sa-ti raspundem la atacurile tale murdare care probabil au un singur scop, sa arati lumii ca toti suntem niste scandalagii si niste oameni de joasa speta! Pe noi ne intereseaza sa recladim boxul pe care tu pur si simplu l-ai distrus si cred, dupa ultimele tale reactii, ca vrei sa-l desfiintezi!”, a spus Francisc Vastag pentru MEDIAFAX.

Vastag l-a rugat pe Obreja sa aiba decenta sa plece fara scandal de la federatie: „Te rog, pentru binele boxului romanesc, sa ai decenta sa pleci fara scandal de la federatie! Nu noi te-am pus in situatia in care esti tu azi! Nu noi am dezafiliat FR de Box! Nu noi am desfiintat Centura de Aur, cel mai vechi si de traditie turneu cu care ne mandream peste hotare! Ne-ai indepartat, pe rand,

atat pe mine, cat si pe Doroftei si Vasile Catea. Nu am facut nicio revolutie, nu am iesit in presa sa te atacam! Dar acum, cand ai fost fortat de catre AIBA sa faci alegeri pentru functia de presedinte, nu inteleg de ce nu ai puterea sa accepti ca nu mai poti sa conduci! Boxul nu e al lui Obreja, nici al lui Vastag, nici al lui Doroftei! Este al sutelor de sportivi si antrenori care muncesc la cluburi si spera sa ajunga campioni. Copiii care vin la sala au niste modele. Unul dintre ele este Leonard. Nu mai arunca cu noroi in el! Nu distruge cu murdarii unul dintre monumentele acestui sport!”, a precizat fostul pugilist, adaugand: „Este ultima luare de pozitie pe care o fac in cazul acesta”.