Vastag:Voi avea o discutie despre viitorul box-ului romanesc!

489

Fostul pugilist Francisc Vastag a declarat, miercuri, ca va discuta cu presedintele ANST, Carmen Tocala, despre soarta boxului romanesc si ca va candida pentru conducerea federatiei de box doar daca oamenii din acest sport il vor.Actualul presedinte al Federatiei Romane de Box, suspendat pana in 2017 de AIBA, Rudel Obreja, a declarat recent ca ii va lasa federatia lui Francisc Vastag.

„Am inteles ca cineva vrea sa-mi lase mie mostenire presedintia Federatiei Romane de Box. Vreau sa mentionez ca nu am discutat cu nimeni din box si in niciun caz cu presedintele FRB despre eventuala mea candidatura! De fapt, eu nu mai comunic cu el de 6 ani! Federatia Romana de Box nu este a unui om, ci a boxerilor si antrenorilor din Romania. Voi candida pentru conducerea boxului numai daca oamenii de box ma doresc si daca ei ma vor alege la viitoarele alegeri, insa acest lucru nu se face peste noapte. Prima persoana cu care voi discuta este presedintele ANST, Carmen Tocala, cea care a salvat boxul romanesc de la dezafiliere. Vreau sa-i multumesc public pentru ce a facut pentru boxul romanesc! Voi vorbi cu dansa despre ce trebuie facut pentru ca boxul romanesc sa reintre in legalitate la AIBA, dar sa-si recapete stralucirea pierduta in ultimii ani”, a afirmat Vastag.

Francisc Vastag a precizat ca este necesara implicarea tuturor celor care pot ajuta boxul romanesc. „Este nevoie de o revolutie in acest sport si de implicarea tuturor oamenilor care pot ajuta acest sport foarte iubit la noi si care ne-a adus mari satisfactii in trecut. Este nevoie in boxul romanesc nu numai de Francisc Vastag, ci si de Leonard Doroftei, Vasile Catea sau Mihai Leu, ca sa mentionez doar cateva nume de fosti boxeri care ar putea ajuta boxul. In box este nevoie de transparenta si de munca in echipa. Singur nu pot face nimic pentru ca in momentul de fata situatia boxului romanesc este foarte grea si vorbesc in primul rand de conditiile in care muncesc antrenorii la cluburi si de lipsa sportivilor de performanta. Toti cei care pot ajuta boxul au usa deschisa la viitoarea federatie. Imaginea boxului romanesc trebuie refacuta din temelii, vremea scandalurilor trecand, acum venind vremea faptelor. Oricum vor trebui multi ani pentru a reface ce s-a distrus in ultima perioada”, a adaugat fostul triplu campion mondial de amatori.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocala, a obtinut amanarea cu doua luni a dezafilierii Federatiei Romane de Box, dupa o discutie telefonica avuta cu secretarul general al Asociatiei Internationale de Box (AIBA), a anuntat, luni, ANST.

Biroul Executiv al Federatiei Romane de Box a decis, saptamana trecuta, anularea Adunarii Generale Extraordinare de Alegeri a presedintelui federatiei, programata la 30 septembrie.

AIBA a trimis un ultimatum Federatiei Romane de Box, care a expirat la 30 septembrie, pentru a organiza alegeri la functia de presedinte a forului.