Nicolae Robu a oferit mai multe detalii legate de echipa care va juca din sezonul viitor pe stadionul „Dan Paltinisanu”. Primarul Timisoarei a avut o discutie de o ora cu Vali Velcea si cu jucatorii prezenti la reunirea de astazi.

Care este concluzia dupa discutia cu jucatorii?
Dupa cum vedeti, am iesit bucuros de la aceasta întalnire, pentru ca am reusit sa avem stransi laolalta 39 de jucatori. Am avut o discutie prin care am rugat responsabilii fostei structuri, Swocietatea Comerciala Politehnica Timisoara S.A., sa ne faciliteze contactul cu jucatorii, cu echipa tehnica, pentru a le face propunerea de a ni se alatura în acest nou proiect.M-am bucurat sa vad ca au raspuns invitatiei foarte multi jucatori, inclusiv dintre cei care au jucat în majoritatea meciurilor din liga a doua în sezonul trecut, dar si multi tineri. S-au aratat interesati de propunerea noastra, urmeaza sa luam hotararile de rigoare, deocamdata aceasta constructie este în lucru si sigur ca vom ajunge si la semnarea de contracte. M-as bucura daca Vali Velcea va continua sa se ocupe de acesti jucatori si de cei pe care îi preluam de la Recas si de altii pe care îi vom atrage, pentru ca eu am fost foarte multumit de modul în care el a reusit sa puna la punct jocul echipei si de rezultatele pe care le-a obtinut în conditii foarte vitrege.

De la federatie mai aveti semnale?
Nu, înca nu avem, dar în cursul acestei saptamani precis vom avea si eu estimez ca saptamana viitoare va fi totul gata.

Antrenorul de la Recas, Cosmin Petruescu, se va regasi în noul proiect?
Este, desigur, pentru ca si el are meritele lui. A reusit sa duca echipa de la Recas în liga a doua.

Veti prelua si echipele de juniori de la Poli?
Da, dar înca nu am discutat în detaliu acest lucru. Noi am facut o estimare de buget, este înca sub corectie, pentru ca,iata, proiectul ia dimensiuni mai mari decat credeam noi initial. Dar avem motive sa fim optimisti ca vom face fata cu sume rezonabile. Va fi un buget bun pentru Liga a II-a, unul care sa ne asigure posibilitatea de a promova.

Ati mai vorbit cu domnul Iancu despre palmares?
Am vorbit si a ramas asa cum ne-am înteles. În momentul în care toata aceasta structura va fi functionala, atunci dansul da dezlegare ASFC-ului sa se desprinda de societatea comerciala, liber de orice obligatii, iar noi vom coopta si ASFC-ul în aceasta constructie, cu tot cu palmares si cu tot ce detine.

Cum se va numi noua echipa?
Se va numi Poli Timisoara. Nu Politehnica Timjisoara, ca sa evitam anumite complicatii care ar putea aparea prin confuzie, nu altfel, pentru ca din punct de vedere juridic nu ar fi nicio legatura între Societatea Comerciala Politehnica SA si noua structura.

Cu jucatorii de la Recas ce se va întampla?
Se vor alatura si ei echipei, cu totii, si vom face o triere, fara sa ne intereseze de unde provin. Si bineînteles ca vom sustine si o echipa satelit.

Contra si Codrea?
Cu ei nu am avut niciu cintact direct. M-a bucurat sa vad declaratiile lor, ca sustin acest demers, de a pleca din liga a doua si nu de la zero, dar nu si-au aratat interesul, nu au venit la acele întalniri pe care le-am avut.

Ce parere aveti despre mesajul afisat de suporteri?
Sigur, AC Recas nu e Poli. Nu va juca AC Recas pe teren. Cine spune ce e o anumita entitate? Haideti sa lasam birocratiile la o parte.Aici vorbim de spirit. Daca vor fi prezenti aici majoritatea jucatorilor, pe care i-am sustinut ca fiind Politehnica, daca vor fi foste glorii ale Politehnicii, daca va fi domnul Cartis prezent în proiect, domnul Jackie Ionescu, domnul Secosan si orice iubitor de Poli… toti au loc în acest proiect. De ce nu ar fi Poli? Numai pentru ca s-a facut o înregistrare juridica la un moment dat în Recas si s-a pornit de acolo? Este un altoi, noi trebuie sa întelegem lucrurile în toata complexitatea lor. În 1920 si juridic în 1921 a început sa creasca un trunchi foarte solid. Din el s-au desprins la un moment dat mai multe ramuri. Fiecare dintre aceste ramuri, unele care sunt altoi, au un  filon de Politehnica la origini. Asa trebuie sa vedem lucrurile si nu fundamentalist. Cu fundamentalismul nu se ajunge niciunde niciodata. Eu înca o data îi îndemn pe cei care se simt în stare sa creeze o echipa pur sange… desi nu mai poate fi pur sange, chiar daca pleci de la zero acuma… dar hai sa zicem ca ar fi, sa o faca! Si în limita posibilitatilor pe care le am, au chiar sustinerea mea. Asa, e usor sa critici pe altul. Eu îmi asum ceea ce stiu ca pot duce la îndeplinire. Si am simtit din discutiile cu majoritatea timisorenilor cu care am discutat ca ei îsi doresc sa vada pe teren o echipa de liga a doua sub stindardul Politehnicii. Si asta se va întampla. Cu spiritul Politehnicii!

Cu „lotul Chiajna” ce se întampla?
O parte dintre cei care s-au antrenat la Chiajna sper sa ni se alature. Vom vedea zilele urmatoare.

Unii dintre jucatorii prezenti azi la reunire vor deveni liberi de contract în aceasta saptamana.
Da, contam si pe ei, pentru ca nici lor nu le e totuna. Au un anumit atasament fata de Timisoara, evident si vor prefera sa joace în Timisoara decdat sa mearga te miri pe unde.

Care vor fi conducatorii clubului?
Nu am stabilit înca. Aveti rabdare.

Juristii federatiei v-au dat asigurari ca nu vor fi confuzii între numele Politehnica si Poli?
Noi asteptam acum de la Ministerul Justitiei sa ni se dea unda verde pentru denumire.

Ma refer la mostenirea datoriilor.
Absolut, de la federatie, am primit unda verde în legatura cu asta.

Ati primit unda verde si în legatura cu dreptul de promovare?|
Asta vom vedea în momentul în care se vor vedea toate documentele acestei constructii, dar lucrurile sunt randuite astfel încat e un acord total cu regulamentele si nu e niciun motiv sa nu primim dreptul de promovare

Sursa. Prosport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.