Verdicul in Dosarul Transferurilor AMANAT pentru luni, 20 mai!

801

mm_stoicaInalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va anunta verdictul final in Dosarul Tranfserurilor luni, 20 mai.

Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal, in timp ce avocatii acestora au solicitat achitarea acestora.

In ultimul cuvant, toti cei opt s-au aratat nevinovati, sustinand ca au facut transferurile in acord cu legislatia de la acea vreme.

Astfel, Gheorge Popescu a aratat ca tot ce a obtinut ca fotbalist si dupa cariera de sportiv a fost prin eforturi mari si foarte multa munca.

Jean Padureanu le-a spus magistratilor ca el conduce de 45 de ani Gloria Bistrita si ca nu a inselat in niciun fel clubul, prin transferurile in legatura cu care a fost judecat.

George Copos a aratat ca este nevinovat in privinta acuzatiilor legate de transferurile jucatorilor Cristian Dulca si Florin Bratu, ca nu si-a insusit niciun ban din acestea si ca toate sumele au intrat in conturile clubului, regasindu-se in evidentele contabile.

Mihai Stoica a spus ca este „total nevinovat” si ca nu a detinut vreodata o functie de executie care sa-i confere vreun drept decizional. „Va rog sa nu ma blamati si sa nu ma asociati acelor oameni de fotbal fara scoala sau controversati”, le-a mai spus el judecatorilor.

Cristi Borcea a afirmat ca a actionat in baza unui mandat, ca tot ce a facut a fost legal si ca, in perioada sa, clubul de fotbal Dinamo a obtinut si profituri de pana la 1.800 la suta.

Ioan Becali a aratat ca, in opinia sa, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) trebuie sa demonstreze printr-un circuit bancar sursa banilor. „Dupa Revolutie, am trimis sume de bani din care tatal meu a facut o casa pe care n-a putut-o face pe vremea lui Ceausescu. O sa va reclam (pe procuror – n.r.) daca nu-mi aduceti o proba”, a mai sustinut el.

La randul sau, Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, le-a spus magistratilor ca a actionat in spiritul regulamentelor si legilor in vigoare. Tot Victor Becali a aratat ca din declaratiile unor fotbalisti reiese ca transferurile acestora nu au avut nicio legatura cu firma sa si a lui Ioan Becali.

In final, Gheorghe Nețoiu a spus ca a primit mandat de la presedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, in perioada cat Cristi Borcea a fost plecat. „Am avut mandat pentru acel acord de transfer”, a afirmat Netoiu.

Judecatorii au ramas in pronuntare, urmand sa ia o decizie definitiva in acest dosar.