Veste MARE pentru Gica Popescu. MOTIVUL pentru care E GATA sa PARASEASCA inchisoarea

1072

Gheorghe Popescu primeste o veste excelenta: poate fi propus pentru eliberare conditionata, dupa ce a executat jumatate din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori, a stabilit, joi, Comisia de la Penitenciarul Jilava, care va trimite dosarul la Judecatoria Sectorului 4, potrivit MEDIAFAX.
Surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Gheorghe Popescu a intrat automat in atentia comisiei, intrucat intruneste conditiile necesare eliberarii conditionate.
Penitenciarul Jilava, in urma avizului dat de comisia de liberari conditionate, urmeaza sa trimita dosarul Judecatoriei Sectorului 4, instanta care va decide daca admite sau respinge propunerea.
Decizia pe care o va lua Judecatoria Sectorului 4 nu va fi definitiva, ci va putea fi contestata la Tribunalul Bucuresti, care in final va dispune cu privire la eliberarea conditionata. Gheorghe Popescu ar putea parasi penitenciarul doar dupa o decizie definitiva privind eliberare sa conditionata.
Membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au analizat cat a executat Gheorghe Popescu si daca acesta a efectuat in penitenciar diverse activitati, care i-au adus zile in minus din pedeapsa. Prima conditie pentru a fi admisa propunerea de liberare conditionata este sa fie indeplinita fractia de pedeapsa care trebuie executata, iar a doua tine de comportamentul in penitenciar si de activitatile desfasurate acolo.
Fostul international Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat anul trecut, alaturi de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Netoiu, la trei ani si patru luni de inchisoare, si Jean Padureanu, la trei ani si patru luni.
Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat conditionat in 7 aprilie, dupa ce a executat o treime din pedeapsa, decia fiind luata atunci de Tribunalul Bucuresti.
Jean Padureanu, fostului presedinte al Gloriei Bistrita, care a executat pedeapsa in Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat conditionat in 18 iunie, tot in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.