VESTE PROASTA pentru Duckadam: Maine ar putea fi operat DIN NOU!

968

Investigatiile medicale care i-au fost facute, luni, lui Helmuth Duckadam au scos la iveala alte leziuni, astfel ca medicii iau in calcul o posibila interventie chirurgicala marti, in functie de evolutia starii acestuia, sustin surse medicale.

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a efectuat, luni, o serie de investigatii, printre care angio-RMN, care au pus in evidenta alte leziuni decat cele identificate pana acum, au precizat sursele citate.

Astfel, dupa ce la angio-RMN au fost gasite leziuni pe vasele energente de la aorta, operatia la care urmeaza sa fie supus Helmuth Duckadam a fost amanata, potrivit surselor medicale.

Medicii iau in calcul ca Helmuth Duckadam sa fie operat marti, in functie de evolutia starii acestuia.

Surse medicale declarau, in urma cu o zi, ca Helmuth Duckadam ar putea fi operat luni de catre medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, dar ca o decizie certa va fi luata luni.

Fostul portar a fost internat in 19 septembrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind supus unor investigatii complexe.

Diagnosticul pus initial de medici in cazul Duckadam este insuficienta arteriala acuta la bratul drept, ceea ce inseamna ca un segment al arterei este infundat, iar sangele nu mai circula asa cum ar trebui, in aceasta zona formandu-se cheaguri care preseaza asupra vaselor. Din pacate, exista riscul ca in orice moment un cheag sa se desprinda si sa se indrepte catre inima, spun specialistii.

Incepand din 19 septembrie, Duckadam urmeaza un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulatia sanguina si abia apoi va intra in sala pentru un by-pass arterial. Aceasta operatie presupune eliminarea cheagurilor de sange si introducerea unei grefe pe portiunea de artera subtiata, creand astfel o punte de legatura.

Interventia chirurgicala este absolut necesara in cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregatita pentru interventie

Bratul sau este acum deformat, dupa ce pe artera axilara s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimtri, care contine in interior multiple cheaguri de sange. Acest lucru a cauzat o inflamatie mare la nivelul umarului fostului portar, anevrismul cuprinzand, de asemenea, si structuri nervoase. Medicii spun ca eliminarea acestor cheaguri este absolut necesara, pentru ca, in caz contrar, exista pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operatia va consta in eliminarea anevrismului si refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial.

Helmuth Duckadam a fost internat, in 7 septembrie, la Sectia de Chirurgie Cardiocasculara din Constanta cu diagnosticul „insuficienta arteriala acuta la antebratul drept”. A fost externat o zi mai tarziu dupa ce a suferit un interventie la antebrat. La mai putin de o saptamana, in 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea data, la Spitalul Militar din Capitala. In 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe in vederea operatiei.

Helmut Duckadam are aceasta suferinta inca din 1986, la doar doua luni dupa ce a castigat cu Steaua cupa campionilor europeni la Sevilla, intrand in Cartea Recordurilor pentru ca a aparat patru penalty-uri.

In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmuth Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Duckadam a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, cand a aparat patru penaltiuri, intrand in Cartea Recordurilor. Cu „ros-albastrii” a mai cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. Are 133 de meciuri in prima liga si doua selectii la echipa nationala.