Vestea asteptata de toti romanii. Tomas Ryde si-a hotarat soarta la echipa nationala si si-a propus noul OBIECTIV

1384

Vestea asteptata de toti romanii. Suedezul Tomas Ryde va continua pe banca echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, avand ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Medaliat cu bronz alaturi de Cristina Neagu si Valentina Ardean-Elisei la Campionatul Mondial din Danemarca, suedezul Ryde va continua alaturi de fete si in 2016.

Tehnicianul nordic, fost castigator al Ligii Campionilor, semnase un contract cu FRH in martie 2015, insa acesta a expirat dupa Mondialul din luna decembrie. In urma indeplinirii obiectivului si a performantei obtinute, Federatia a decis sa-i prelungeasca insa intelegerea.

Acum, Tomas Ryde s-a angajat sa duca Romania la Jocurile Olimpice, ceea ce inseamna ca trebuie sa treaca de turneul de precalificare in care nationala se va duela cu Danemarca, Muntenegru si Uruguay, la Aalborg.

Turneul preolimpic ar fi trebuit sa se dispute in Romania, dupa ce nationala a obtinut bronzul mondial, insa o modificare de ultim moment a federatiei internationale a trimis competitia la Aalborg, starnind protestele FRH.

„Vorbim despre un lucru absolut normal, discutat de mult timp si, acum, statutat in hartii. Dupa calificarea la Campionatul Mondial i-am spus lui Tomas Ryde ca trebuie sa ne calificam la preolimpice si apoi la Jocurile Olimpice, ceea ce si-a asumat. Contractul este valabil pana la finalul Jocurilor Olimpice, obiectivul fiind calificarea la JO. Mai exista posibilitatea ca, dupa turneul preolimpic, in cazul necalificarii, ceea ce desigur nu ne dorim, sa fie posibila rezilierea contractului, asumata de ambele parti”, a dezvaluit presedintele FRH, Alexandru Dedu.

„Sunt fericit sa anunt ca voi continua alaturi de nationala de handbal feminin a Romaniei. Sper ca vom face lucruri mari impreuna in 2016”, a scris Tomas Ryde intr-un mesaj postat pe o retea de socializare.

sursa: sport.ro