Vestea pe care o asteptau toti microbistii din reteaua Digi!

992

Digi Sport va transmite meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii, incepand din luna februarie, precum si urmatoarele sezoane ale celor doua competitii, pana in 2019.

Potrivit sursei citate, compania RCS&RDS nu va percepe clientilor sai niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu si satelit, pentru vizionarea competitiilor sportive.

Digi Sport va difuza toate cele 9 meciuri din Liga 1 din fiecare etapa.

„Ne bucuram ca le putem oferi in continuare clientilor nostri Liga 1, fara costuri suplimentare, rasplatindu-le in acest fel loialitatea, dar si increderea in serviciile noastre. Prin transmiterea celor doua competitii importante din fotbalul romanesc, le oferim clientilor nostri posibilitatea de a urmari in direct meciurile echipelor preferate, asa cum am avut-o si in ultimii cinci ani tot prin intermediul canalului propriu cu profil sportiv, Digi Sport. In acest fel continuam misiunea de a le oferi abonatilor Digi continut TV de cea mai buna calitate la cele mai avantajoase preturi si, in acelasi timp, ne pastram pozitia de lider pe piata furnizorilor de servicii de televiziune din Romania”, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Potrivit comunicatului, meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii pot fi urmarite si pe internet prin intermediul platformei Digi Online, pe televiziunile Digi Sport 1, 2 si 3. Platforma este disponibila gratuit clientilor la serviciile de televiziune si internet de la RCS&RDS. In plus, competitiile vor fi difuzate in direct si pe site-ul www.digisport.ro, dar si pe telefonul mobil, la adresa m.digisport.ro.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus, n.r.) au anuntat, pe 2 aprilie 2014, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si compania Romtelecom si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

In schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie 2014, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie 2014 la regimul „must carry”, dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Astfel, abonatii RCS&RDS nu au putut viziona pana in prezent meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Sursa: mediafax.ro