Vfb Stuttgart L-A TRANSFERAT pe Al. Maxim pentru 1,5 milioane de euro!

1101

545401-maxim-2Mijlocasul roman Alexandru Maxim a fost transferat la echipa germana de fotbal VfB Stuttgart, potrivit site-ului clubului Pandurii Tg. Jiu, citat de AGERPRES.

Dupa cum a afirmat recent presedintele gruparii gorjene, Marin Condescu, pretul de transfer este de 1,5 milioane de euro.

Maxim, aflat cu echipa nationala in Spania, a fost invoit si s-a deplasat la Stuttgart pentru a efectua vizita medicala.

Internationalul roman (22 ani), care a mai avut oferte de la Standard Liege si Steaua, a semnat un contract pe trei ani si jumatate cu clubul svab, care este calificat in saisprezecimile de finala ale Europa League.

La Stuttgart au mai jucat de-a lungul timpului si alti jucatori romani, Alexandru Satmareanu, Florin Raducioiu, Ionel Ganea, Sergiu Radu si Ciprian Marica.

Alexandru Iulian Maxim s-a nascut pe 8 iulie 1990, la Piatra Neamt, iar cariera si-a inceput-o la echipa locala Olimpia. A mai evoluat la Ardealul Cluj, inainte de a se transfera in Spania, la Espanyol Barcelona, in 2007. Aici a jucat la echipa ”B a clubului, apoi a fost imprumutat la Badalona, iar din 2011 evolueaza la Pandurii. In acest sezon a jucat in toate cele 19 meciuri ale Ligii I, marcand 5 goluri. Are 4 selectii si 2 goluri marcate pentru echipa nationala a Romaniei.