Viata de sportiv de performanta: Juratoni are interzis la TV si laptop

1069

Antrenorul lotului olimpic de box al Romaniei, Gheorghe Napoleon, a declarat, marti ca il tine izolat pe pugilistul Bogdan Juratoni de tot ce inseamna informatie, sportivul neavand acces la televizor sau laptop.

Napoleon sustine ca elevul sau nu isi cunoaste nici macar adversarii din fazele urmatoare ale competitiei de box.

„E o strategie a mea care a dat rezultate. Sper sa dea si acum. Il tin izolat de orice informatie, nu are acces la televizor, la laptop, nimic. Singurul cu care intra in contact sunt eu si prietena lui care il mai suna din tara. In rest nimic. Nu vreau sa existe niciun fel de presiune pe el. El stie ca va fi campion olimpic si atat. E setat pe asta si nu trebuie sa-i distraga nimic atentia si preocuparea. Deocamdata i-am zis doar ca va boxa in primul meci cu uzbecul (n.r. – Abbos Atoev). Mai departe, ca va avea de infruntat indianul (n.r. – Vijender) sau americanul (n.r. – Terrell Gausha) si apoi japonezul (n.r. – Ryota Murata) nu i-am zis. E mai bine asa. Pai la Mondiale, mie imi era un pic frica de cubanezul Emilion Correa, avea o carte de vizita impresionanta. Dar el nimic. Pentru ca nu ii zisesem nimic despre el, ca era vicecampin olimpic. Bogdan imi zicea intr-una: «Stai sa vezi ce bataie ii dau, numai sa vezi ce-l bat!» Si asa a fost. L-a batut pe cubanez si s-a calificat la Olimpiada. El cu boxerii buni face mereu meciuri bune”, a declarat Gheorghe Napoleon.

Tehnicianul a facut pentru MEDIAFAX o radiografie a adversarilor lui Juratoni din concursul olimpic rezervat categoriei 75 de kilograme: „E un culoar destul de greu. Pe uzbec (n.r. – Abbos Atoev) nu-l stie, nu a mai luptat cu el niciodata, dar sper ca nu vom avea probleme aici. E insa un meci tactic pentru ca e important pentru moral. Stim ca e stangaci si ca e cam lent. Apoi, daca mergem mai departe, vom intalni americanul (n.r. – Terrell Gausha) sau indianul (n.r. – Vijender) si va fi cu mult mai greu. Sunt boxeri foarte foarte buni amandoi. Dar eu am incredere maxima in Bogdan. Abia apoi vine greul, va trebui sa lupte cu japonezul (n.r. – Ryota Murata) care e vicecampion mondial, a ajuns pana in finala la Baku. E tare de tot si japonezul. Si apoi, in finala ne putem intalni cu ucraineanul, campionul mondial (n.r. – Ievgen Khytrov). Acolo Bogdan vreau sa-si ia revansa pentru campionatele mondiale. El l-a scos atunci din cursa si are un meci cu el. Bogdan i-a pus gand rau”.

Gheorghe Napoleon a adaugat ca elevul sau „nu are altceva in cap decat ca va fi campion olimpic”. „Eu am incredere in Bogdan ca vom ajunge in finala. Ne-am antrenat pentru asta si el numai la asta se gandeste. Si cand vorbeste despre planurile lui se refera la titlul olimpic: «Dupa ce ies campion olimpic o sa fac aia si aia». El nu are altceva in cap decat ca va fi campion olimpic. Si din ce stiu eu, cum i-am observat adversarii, poate ajunge. Are forta asta”, a precizat antrenorul singurului roman care participa in concursul masculin de box la Jocurile Olimpice de la Londra.