Vicente del Bosque: Este o era grandioasa pentru fotbalul spaniol

425

Selectionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, duminica seara, ca tripla istorica (Euro-2008, CM-2010 si Euro-2012) reusita de jucatorii sai reprezinta o era grandioasa pentru fotbalul spaniol.

„Italia a facut un mare turneu si nu a avut noroc cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucatorii nostri, ei au controlat partida. Dupa primul gol, italienii au reactionat bine, dar noi am reusit sa recuperam posesia balonului si sa marcam din nou. Suntem foarte fericiti, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Stiu cum joaca si vin dintr-o tara care i-a invatat cum sa joace. Am facut treaba buna. Este o era grandioasa pentru fotbalul spaniol. In sport se poate intâmpla orice. Si noi am pierdut in meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta si totul s-a intors in favoarea noastra”, a spus Del Bosque.

El a mai spus ca a discutat cu Regele Spaniei, Juan Carlos si printul Felipe, care au fost multumiti si fericiti de victorie.

Del Bosque considera ca acest succes nu tine doar de fotbal: ”Cel mai important este sa marchezi si sa ai jucatori inteligenti. Avem o echipa echilibrata si jucatorii ne fac sa ne simtim increzatori”.

Reprezentativa Spaniei a câstigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv, dupa ce a invins selectionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminica, in finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.