VIDEO Cine este CEA MAI BUNA FOTBALISTA din lume?

1189

US' forward Abby Wambach (R) celebratesJucatoarea americana de fotbal a echipei MagicJack, Amy Wambach, a castigat, luni, Balonul de Aur FIFA 2012, trofeu decernat in cadrul unei gale desfasurate la Zurich.

Pentru acest trofeu au mai fost nominalizate brazilianca Marta Vieira da Silva (Tyreso FF) si americanca Alex Morgan (Seattle Sounders Women). Premiul a fost inmanat de Hope Solo, portarul nationalei feminine a Statelor Unite ale Americii.

Cel mai bun antrenor din 2012 al unei echipe feminine a fost desemnata Pia Sundhage (SUA/Suedia). Pentru acest trofeu au mai fost nominalizati Bruno Bini (Franta) si Norio Sasaki (Japonia). Premiul a fost inmanat de selectionerul nationalei masculine a Braziliei, Luiz Felipe Scolari.

Fostul international german Franz Beckenbauer a primit Premiul prezidential FIFA, distinctie acordata de forul mondial din 2001 persoanei sau institutiei care a avut o contributie majora in fotbal, pentru un eveniment special, pentru intreaga cariera sau pentru o atitudine exemplara.