VIDEO – Dacia VINDE MAI MULTE MASINI in Elvetia decat Porche, Seat, Mitsubishi sau Alfa Romeo!

756

Inmatricularile Dacia intr-o tara europeana s-au situat la 6.205 unitati anul trecut, iar in primele noua luni ale acestui an au depasit 4.000, suficient incat sa asigure marcii controlate de grupul francez Renault o cota de piata de aproape 2%, potrivit cotidianului Le Temps.

„Este o poveste de succes”, a declarat reprezentantul Renault Elvetia, Laurent Burgat, intr-o conferinta de presa la deschiderea unui centru Renault, scrie Le Temps.

Cota de piata a Dacia in Elvetia se situeaza la 1,9%, fata de 10,5% in cazul liderului Volkswagen sau 5-6% pentru Renault. Dacia depaseste, insa, Seat (cota de piata de 1,8%), Mitsubishi (1,7%), Porsche (0,7%) sau Alfa Romeo (0,7%).

„Imaginea automobilistului elvetian, amator de multi cilindri, a primit o lovitura. Nu ca elvetienii ar renunta la Audi, BMW, Mercedes sau Golf complet echipat. Piata isi pastreaza particularitatile. (…) Pare un punct cel putin neobisnuit in care soferii elvetieni se alatura celor europeni: goana dupa masini low-cost. Inclusiv varful de lance al acestei nise, marca Dacia”, scrie Le Temps.