VIDEO Fernando Alonso a castigat MP al Spaniei!

769

alonso f1Fernando Alonso a obtinut, duminica, a doua victorie din acest sezon, dupa ce s-a impus clar in Marele Premiu al Spaniei, prima etapa europeana a sezonului 2013, succes care il readuce pe pilotul echipei Ferrari in lupta pentru titlul mondial.

In ultimii ani, cursa de la Barcelona era castigata de piloti care plecau din prima linie a grilei de start, dar traditia nu a mai fost respectata in 2013. Niciunul dintre ocupantii podiumului nu s-a aflat in primii trei piloti la start. De altfel, in acest sezon locul fruntas la start nu prea mai ofera un mare avantaj.

Linia intai a grilei MP al Spaniei a fost monopolizata de masinile Mercedes, cu Nico Rosberg in frunte, germanul fiind la al doilea pole-position consecutiv. El a fost urmat de Lewis Hamilton, de Sebastian Vettel de la Red Bull si de Kimi Raikkonen de la Lotus. Favoritul gazdelor incheia calificarile de sambata abia pe locul 5, chiar inaintea coechipierului sau Felipe Massa. Brazilianul a fost retrogradat insa trei pozitii pentru ca l-a jenat pe Mark Webber (Red Bull) in repriza a doua a calificarilor.